Äldreboendet är äntligen är klara med vaccineringen – firar med bubbel och fest: ”Det var tårar”

Vaccinationerna är i full gång på landets äldreboenden, och många väntar ivrigt på att turen ska komma till dem. På äldreboendet Björkhaga i Borås har man precis blivit klara med att vaccinera alla på boendet, vilket gav anledning att fira med bubbel och fest. 

– Det är ljuset i tunneln för anhöriga och de bor de som bor här, säger äldreboendets enhetschef Lena Ventelä till Newsner.

På äldreboendet Björkhaga i Borås drar man en lättnadens suck. Efter en lång längtan har nu alla på boendet fått sin andra dos vaccin mot covid-19, vilket man ser som en stor milstolpe. 

– Jo men det är klart att detta är uppskattat. Och vi har längtat och väntat. Det är ljuset i tunneln för anhöriga och de som bor här, säger boendets enhetschef Lena Ventelä till Newsner. 

Foto: Äldreboendet Björkhaga

Enligt Lena Ventelä har vaccinationerna varit efterlängtade länge, då de skapar fler möjligheter, och framförallt trygghet för boende och deras anhöriga. 

– Även om vi tagit emot så kallade “säkra besök” från anhöriga sedan oktober, så har det varit flera som inte velat ta en risk så att säga. Vi ger ju alltid skyddsutrustning till de som hälsar på, och ser till att besöken är riskfria, men nu kan man förhoppningsvis känna sig mer trygg, berättar Lena Ventelä för Newsner. 

”Det var tårar i ögonen”

Under onsdagen fick samtliga på boendet ta emot sin andra dos vaccin, vilket enligt Lena blev ännu mer känsloladdat än det var vid tillfället för vaccinationsdos 1. 

– Det var tårar i ögonen, både bland personal och boende. Även om det är tufft i samhället fortfarande så är det här ett ljus i tunneln, en trygghet, säger hon. 

Foto: Äldreboendet Björkhaga

Firade med bubbel och ostbricka

När alla på boendet blivit vaccinerade ställde personalen till med firande. Bland annat skålande man med mousserande och njöt av ostbricka tillsammans. 

– Vi känner ju att det här var ett historiskt ögonblick som vi ville fira. Det var liksom ett pirr i magen för många, säger Lena Ventelä till Newsner. 

Den glädjefyllda stunden delades på boendets Facebooksida samma dag, där anhöriga kunde ta del av nyheten i bilder.

”Idag va det dags för dos 2 och vi firar att vi nu är färdigvaccinerade med lite bubbel och annat gott”, skriver boendets personal.

Idag va det dags för dos 2 och vi firar att vi nu är färdig vaccinerade med lite bubbel och annat gott 🥂🧀🍇💖

Posted by Björkhaga äldreboende on Wednesday, February 17, 2021

Sånt här vill vi se mer av. Dela gärna denna glädjande nyhet med andra.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required