Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Eleverna hittade styrka i tragedin tack vare 3 600 post-it-lappar

När man drabbas av en tragedi kan livet kännas hopplöst och orättvist. Det kan vara svårt att hitta styrkan att gå vidare – och just därför är varje liten knuff av uppmuntran så oerhört viktig.

Det insåg några flickor i USA efter att en elev på deras skola begått självmord.

Mitt i sorgen bestämde de sig för att försöka muntra upp sina skol- och klasskamrater – med 3 600 post-it-lappar och ett par ord som träffade varje elev rakt i hjärtat.

När eleverna på en skola i USA möttes av det tragiska beskedet att en student hade tagit sitt liv så blev alla nedstämda och upprörda.

Men snart skulle eleverna komma att hitta lite ljus i mörkret – tack vare några flickors fina initiativ.

De bestämde sig helt enkelt för att gå runt och tapetsera varje skåp, varje lärardörr, med post-it-lappar fulla av kärleksfulla meddelanden som ”Du är värdefull”, ”Du är vacker” och ”Du är älskad”.

Bildkälla: Love What Matters (Facebook)

Den fina gesten visade hur mycket uppmuntran betyder i en svår period.

”Det tog 3 600 post-it-lappar och åtta timmar för dem att göra det, men jag är så tacksam över det eftersom alla leenden var så lysande den dagen. Det var en så stark känsla av kärlek och gemenskap genom korridorerna. En enkel post-it-lapp påminde oss om att det blir bättre”, säger en av eleverna enligt Love What Matters.

Bildkälla: Love What Matters (Facebook)

Ett par ord kan betyda hur mycket som helst – det får vi aldrig glömma bort. Dela gärna vidare den rörande historien till dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna