Mamman rusar till förskolan efter samtalet från personalen: Då avslöjar dolda kameran det fruktansvärda

När vi lämnar våra barn på förskolan så gör vi det med stort förtroende för personalen. Våra barn är ju trots allt det absolut värdefullaste vi har. Och om någon skulle göra dem illa skulle vi göra allt i vår makt för att ställa allt till rätta.

När en mamma lämnade in sin dotter på förskolan som vanligt hade hon ingen aning om att dagen snart skulle komma att få en hemsk vändning.

Det var för snart två år sedan som Tracy Blinov lämnade sin då sju månader gamla dotter, Eliana, på förskolan Busy Hands i Montana, USA och åkte till jobbet.

Det dröjde inte länge innan hon fick ett samtal från en i personalen som hon sent kommer att glömma.

Eliana hade blivit biten och Tracy åkte genast till förskolan för att titta till sin dotter.

När hon anlände till förskolan var det en chockartad syn hon fick se.

Eliana hade inte blivit biten en gång, hela ansiktet var fullt av bitmärken som ett äldre barn orsakat.

Posted by Tracy Blinov on Tuesday, 25 April 2017

Att barn ibland bits är kanske inget nytt och något som händer. Men det var att hon blivit biten så många gånger utan att någon i personalen ingripit som Tracy reagerade på.

Efter att ha fått se övervakningsfilmen från händelsen kunde man se att Eliana blev biten under nästan en halv minut innan en ur personalen kom till undsättning.

Över tio bitmärken syntes tydligt i ansiktet och på kroppen.

Efter händelsen startades en utredning för att ta reda på varför det dröjde så länge innan någon ur personalen reagerade.

Förskolan hävdar att de reagerade så fort de hörde Elianas skrik.

I don't get it. I never will. Who let's this kind of thing happen? I Let Eliana go to Busy Hands, and in less than 2…

Posted by Tracy Blinov on Saturday, 1 April 2017

Hade blivit avstängd för att ha bitits bara en vecka tidigare

Tvååringen som var skyldig till attacken hade precis börjat på förskolan.

Och hade bara en vecka tidigare blivit avstängd från en annan förskola för att ha bitits. Information som det bitande barnets mamma inte meddelat Busy Hands förskola.

”Barnet var en ny kund och hennes mamma hade underlåtit att berätta för oss att hennes barn var en ’bitare’ och hade blivit avstängd från Little Griz förskola för att ha bitit ett barn,”sa Busy Hands ägare till den lokala nyhetskanalen ABC Fox Montana.

”Om hon hade berättat det för oss hade vi kunnat säga: ’Nej, vi kan inte ta emot henne’”.

Bitmärkena var så pass allvarliga att Eliana var tvungen att äta antibiotika efter händelsen för att undvika en infektion. Men den lilla tjejen ska trots allt ha varit vid gott mod bara ett par dagar efter händelsen.

Update on baby Eliana for those following.Last night she was evaluated by a doctor and is on antibiotics as a…

Posted by Tracy Blinov on Saturday, 1 April 2017

Så här skrev Tracy på sin Facebook-sida bara två dagar efter övergreppet:

”Hon är på mycket bättre humör idag. Jag kan meddela att blånaderna och svullnaden är på väg ned och det är fint att se hur snabbt bebisar kan återhämta sig.”

I Montana finns en lag som säger att det max får vara fyra småbarn på en vuxen på en förskola.

Efter händelsen meddelade Busy Hands att deras mål är att ha max två småbarn per anställd för att kunna säkerställa att något liknande aldrig händer igen, skriver ABC Fox Montana.

När vi lämnar ifrån oss våra barn på dagarna förväntar vi oss att de ska bli väl omhändertagna och att ingenting ska hända dem.

Men alla som har barn vet också att det kan räcka med att man vänder sig om i en sekund innan olyckan är framme.

Om det tagit en halv minut innan Eliana fick hjälp kanske man ska se över hur rutinerna fungerar på förskolan, men även det bitande barnets föräldrar kunde ha sagt till att deras barn behövde hållas under uppsikt.

She's in much better spirits today. I'm happy to say the bruising and swelling is coming down a little, it's amazing how…

Posted by Tracy Blinov on Sunday, 2 April 2017

Jag hoppas att Elianas föräldrar inte är rädda för att lämna sin dotter på förskolan idag och att Busy Hands sett över sina rutiner.

Dela artikeln med dina vänner på Facebook om du också tycker att förskolor borde få mer resurser så att de kan anställa mer personal!