Elias köper julklappar till hemlösa för sina sparpengar. Nu hyllas han av hela svenska folket.

Elias Arvissson från Östergötland vill göra allt för att hjälpa hemlösa och flyktingar, och delar bland annat ut julklappar till behövande. Nu är han utsedd till Svenska Hjältars barnhjälte.

– Jag känner att jag vill hjälpa till och göra något. Kan man hjälpa så ska man hjälpa, berättar han för TV4.

Han är verklighetens Karl Bertil Jonsson och prioriterar ofta andra människor framför sig själv.

– Jag får ihop pengar genom att spara mina egna pengar som månadspeng, pengar jag får när jag fyller år och på julafton, berättar Elias.

Bildkälla

01

Elias pappa Stefan berättar att sonen började bry sig om andra redan när han var 8 år och familjen var på besök i Stockholm för att gå på konsert. Det var första gången Elias såg uteliggare.

– Du vägrade sova för att du tyckte att det var så hemskt. Du ville ju ta in allihopa i vårt hotellrum. Det slutade med att vi gick ut på natten och köpte 20 cheeseburgare på McDonalds i närheten. Och sen gick vi och delade ut dem så du kunde slappna av lite, berättar Elias pappa för sonen under deras intervju i Nyhetsmorgon under söndagen.

Efter den här händelsen bestämde sig Elias att han skulle hjälpa utsatta människor.

Bildkälla

03

Elias vill bli fotbollsproffs när han blir stor, och planerar att ge bort minst halva sin lön till välgörenhet. Just nu spelar han gärna fotboll med nyanlända flyktingbarn, och har hyrt en gympasal i Rejmyre där de kan spela tillsammans.

Bildkälla

04

Elias är verkligen värd att bli Svenska Hjältars barnhjälte. Om fler var som honom skulle den här världen vara en bättre plats att leva på.

Bildkälla

02

Du har större hjärta än de flesta andra Elias, och vi på Newsner önskar dig en riktigt mysig jul!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna