En främmande man kallade henne fet på löprundan. Nu hyllas hennes svar av tusentals.

Lindsey Swift från Barnsley, England, hade bestämt sig för att börja träna inför ett 10 kilometerslopp. Hon hoppades även kunna tappa några kilo på vägen. När hon var ute på en av sina löprundor tillsammans med sin pojkvän tidigare i augusti var hon med om något väldigt upprörande.

En man åkte förbi i en vit van, vevade ner rutan och började skämta om att hon var tjock. Samtidigt spelade han Mikas låt ”Big girl (You are beautiful)”. Lindsey fick en chock, och bestämde sig för att skriva ett öppet brev till mannen på Facebook. Brevet har nu delats över 25 000 gånger.

Bildkälla

lindsey

Så här stod det i brevet:

Ett öppet brev till den idiot som trodde att det var ok att häckla mig med tjockisskämt på min löprunda igår.

Din kommentar var sannerligen en klar indikation på både din osannolikt kvicka replik och en bedrift i observationskomedi. Jag är sannerligen en stor tjej, och jag är sannerligen vacker. Tack för att du noterade det. Jag är inte säker på vem du berättade det för, uppenbarligen har du ögon, och övriga personer som var närvarande var jag och min pojkvän. Jag försäkrar dig, trots din oro, så äger jag faktiskt en spegel, och min pojkvän har sett mitt feta kropp med båda sina ögon. Berätta inte för någon, men jag tror faktiskt att han gillar det.

Normalt blir jag inte upprörd över sådana här saker. Idioter är idioter. Men jag är rädd att din kommentar skulle kunna få någon som är mindre självsäker än jag att sluta springa, och det är skamligt. Alla börjar någonstans.

Låt mig förtydliga en sak: Jag skäms inte över min kropp. Den har aldrig hindrat mig från att göra det jag vill. Min feta kropp har gjort saker som du, hängande ut genom fönstret på din brud-magnet till vita skåpbil bara kan drömma om. Min feta kropp har simmat i ett kristallklart thailändskt hav som du antagligen bara har sett på TV. Den har bott i länder som du inte skulle drömma om att besöka, och varit en del av kulturer som du är för småsint för att uppskatta. Mina feta ben har burit mig upp för berg vid mer än ett tillfälle. Min feta hjärna talar språk som du förmodligen inte ens ser poängen med att lära sig. Du tillbringar din tid hängande ut ur fönstret på din van eftersom du inte har något bättre att ockupera din hjärna med.

Nyligen tog jag beslutet att komma i form eftersom jag tyckte att det skulle vara en rolig sak att göra, och dessutom bra för min hälsa. Inte för att jag måste rättfärdiga min kropp för dig, men jag har ett mål att springa 10 km, och jag kommer att komma dit. Jag är 6 kg lättare än jag var innan, och jag kan göra en mängd saker som jag inte kunde förut. Det förbryllar mig att någon vill motverka den typen av insatser. Ursäkta om mina antaganden om dig är fel, men jag har bara dina handlingar att gå på. Om du känner dig kränkt av att se min feta röv springa förbi, så försök att köra med stängda ögon istället, in i en lyktstolpe.

Men på fullt allvar, nu har jag skrivit detta, och jag tycker synd om dig. Ditt uppförande är inte normalt, och ditt sätt att bete dig är lågt. Men jag förlåter dig. Jag hoppas att ingen som har ett mål, tjock eller smal, avskräcks av en sån här sak. Jag blev i alla fall inte avskräckt.

Använd din din hjärna innan du öppnar munnen.

Lindsey.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

An open letter to the idiot who thought it was ok to heckle me with fat jokes on my run yesterday,Your comment was a…

Posted by Lindsey Swift on den 7 augusti 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.