En halv miljon kronor har samlats in till förlamade Daniel i Japan.

Daniel Winroth reste till Japan för att studera japanska, men hade oturen att drabbas av Guillain-Barrés syndrom. Det innebär att han blev förlamad från halsen och nedåt. Daniel hamnade på sjukhus i Japan då försäkringen inte täcker hans hemresa, men familjen startade en insamling för att få hem sin Daniel. På kort tid fick familjen in 250 000. Det krävdes 370 000 och efter att Daniels situation fick stor spridning har hjälpen och gåvorna strömmat in. Nu har en halv miljon samlats in, skriver TV4. ”Jag är otroligt rörd”, hälsar Daniels syster Sofia Winroth.

Många människor kämpar för att Daniel Winroth ska få komma hem så snart som möjligt.

”Det är helt otroligt att det är så många människor som känner med oss och stöttar oss. Det finns inte ord för att beskriva det”, säger Daniels syster, Sofia Winroth.

En halv miljon kronor har samlats in och familjen trodde först att det skulle räcka för att få hem Daniel. Men transportplanen stötte på problem och nu kommer det förmodligen krävas en större summa för att få hem honom.

Läkaren Palle Palmér har engagerat sig i frågan och han letar enligt familjen efter en ny lösning på transporten. Han tittar just nu på möjliga alternativ som kan landa på mellan 600 000 SEK och 700 000 SEK.

Daniel själv har också en hälsning till alla som stöttat honom. ”Tack för allt er stöd!”, skriver han på en lapp.

Här kan du läsa mer om Daniels kamp och hur du själv kan hjälpa till.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna