Ensamstående pappan lärde sig stajla dotterns hår. Nu startar han frisyrskola för andra pappor.

När Philippe Morgeses dotter Emma bara var ett år gammal blev han ensamstående förälder. Detta medförde givetvis mycket ansvar att bära själv, precis som för alla andra ensamstående föräldrar. Bland uppgifterna tillkom att se till att dotterns tjocka, långa hår var prydligt och snyggt. Detta var något han aldrig tidigare hade gjort. Men skam den som ger sig.

Phillippe insåg tidigt att han skulle bli tvungen att sätta sig in ordentligt i hur det är att ta hand om och styla dotterns långa hår.

Foto: Phillippe Morgese (Facebook)

För Buzzfeed berättar pappan hur han tog det stegvis. Till en början övade han med hårklämmor och sedan vågade han sig till och med på en hästsvans eller två.

Foto: Phillippe Morgese (Facebook)

Med tiden utvecklades hans kunskaper till den grad att han och dottern vågade sig på riktigt häftiga stylingar av håret.

”Jag älskar tiden jag får spendera med henne och hon älskar sitt häftiga hår, så det är en vinn-vinn situation”, berättar pappan för Buzzfeed.

Foto: Phillippe Morgese (Facebook)

Och dotterns storslagna frisyrer imponerade på omgivningen och plötsligt började fler och fler pappor höra av sig till Phillippe för att få tips om hur de kunde styla sina döttrars hår.

Foto: Phillippe Morgese (Facebook)

Efter mängder av förfrågningar från andra pappor föddes en idé hos Phillippe. I stället för att berätta kunde han ju samla alla pappor och gå igenom i detalj hur han jobbade med Emmas frisyrer.

Foto: Phillippe Morgese (Facebook)

Så sagt och gjort. Phillippe fick låna en lokal av en lokal skönhetsskola och bjöd sedan in intresserade pappor att komma dit. Givetvis helt gratis.

”Jag ville inte ta betalt av någon, jag ville inte hindra någon som ville lära sig.”

Foto: Phillippe Morgese (Facebook)

Totalt dök sju pappor upp med sina döttrar på föreläsningen och fick lära sig mängder av användbara styling-tips för att skapa riktigt fina frisyrer till sina döttrar.

Foto: Phillippe Morgese (Facebook)

Efter den succé-lika föreläsning planerar nu Phillippe att hålla i fler föreläsningar och har även startat en Facebook-sida för sina kurser som han kallar ”Daddy daughter hair factory”.

Han berättar att alla komplimanger har gjort honom en mycket mer självsäker förälder.

”Jag känner att alla uppmuntrande ord har gjort mig till en bättre pappa. När du får höra att ’du är en så fantastisk pappa’ börjar du tro på det själv och slutar bry dig om de misstag du gjort som förälder”, säger han till Buzzfeed.

Foto: Phillippe Morgese (Facebook)

Vi på Newsner Familj tycker att Phillippes initiativ är oerhört beundransvärt, du får gärna gilla och dela om du håller med 🙂