Föräldrarna förlorar barnen i tsunamin – 10 år senare ser de mystisk bild som förändrar allt

Tsunamin som drabbade bland annat Thailand och Indonesien på juldagen är en av de värsta naturkatastroferna i modern tid med över 200 000 dödsoffer. Många förlorade föräldrar, barn eller vänner. 

För den här indonesiska familjen skulle tsunamin bli en tragedi, då deras två småbarn försvann i tsunamin.

Åren gick och föräldrarnas liv fortsatte – men det var en mystisk bild 10 år senare som skulle fånga deras uppmärksamhet. 

Tsunamin 2004 är ett sådant ögonblick som jag vet exakt var jag var och vad jag gjorde. En fruktansvärd tragedi där hundratusentals människor förlorade närstående – och lokalbefolkningens hem förstördes längs stranden. 

För den indonesiska familjen Rangkuti skulle det sluta i tragedi. Båda deras barn, en son och en dotter bara några år gamla, överraskades av tsunamins kraft och sveptes bort. 

Bildkälla: Wikipedia

Familjen sökte desperat efter sina barn i över en månad, via bilder och sökande i förstörda hus, men utan resultat. Faktumet var att de förlorat sina älskade barn.

Livet gick vidare och föräldrarna fortsatte sina liv. Men för tre år sedan, 2014, skulle en släkting till familjen komma över någonting märkligt.

Bildkälla: Youtube/TheGuardian

Släktingen hade fått se en bild på en flicka som var märkligt lik just dottern. Han berättade detta för familjen – som genast började leta, fråga runt och undersöka om deras dotter faktiskt var vid livet. En dag skulle de också få ett kvitto på det.

Det visade sig att deras dotter var vid livet, men brodern var borta. Dottern hade blivit registrerad som ett ensambarn och en äldre kvinna hade tagit in henne och uppfostrat henne som sin egen dotter. Hennes namn är Raudhatul Jannah och hon hade bara få minnen av sitt liv innan tsunamin. Men alltid var logiskt.

Bildkälla: Youtube/TheGuardian

De kontaktade den gamla kvinnan och när föräldrarna och Raudhatul möttes visste de direkt: Det är hon!

Efter 10 år av oerhörd sorg och saknad hade de äntligen fått återse sin nu 14-åriga dotter. Det var ett mirakel som ingen hade förväntat sig – och ingen kunde hålla tillbaka tårarna när de äntligen fick träffas igen. 

Bildkälla: Youtube/CBS

Raudhatul bor nu med sina biologiska föräldrar och det var verkligen ödet som strålade dem samman.

När allt hopp verkade vara ute är det så himla fantastiskt att se dem tillsammans igen – och de förtjänar verkligen all lycka i livet. 

Vilken otrolig historia! Jag är så himla glad över att familjen äntligen fick återförenas efter alla de åren. Dela gärna vidare artikeln om du håller med!