Föräldrarna säger farväl till cancersjuka dottern – då öppnar hon ögonen och viskar 8 ord

Abby Furco var bara fyra år gammal när hon fick diagnosen leukemi.

Av läkarna fick de förkrossade föräldrarna höra att deras älskade dotter hade cirka 20 procent chans att överleva. Det var beskedet ingen förälder ville ha – och för dem var det praktiskt taget som att höra att 4-åringen snart skulle dö.

Men den modiga lilla flickan vägrade ge upp.

Under de sex närmaste åren ägnade familjen Furco sin tid åt att åka fram och tillbaka mellan sjukhuset och hemmet i amerikanska Virginia. 

– Vi höll henne omgiven av kärlek eftersom vi visste att vi kunde förlora henne vilket ögonblick som helst. Det fanns stunder vi inte visste om hon skulle klara sig eller inte, hon hade så många infektioner att det kunde ha tagit hennes liv, säger mamma Patty till People

Bildkälla: Facebook

I oktober 2013 hade Abby äntligen klarat sig igenom behandlingen. Hon kunde gå i skolan, umgås med vänner, spela fotboll och vara med i scouterna precis som vilket barn som helst.

Men som så många gånger i historien vägrade cancern släppa taget.

Ett år senare var den förrädiska sjukdomen tillbaka – och den här gången var det värre än någonsin.

Bildkälla: Facebook

Snart kunde inte Abby längre röra sig. Hon blev skadad av varje liten rörelse, hon kunde knappt öppna munnen och prata och familjen bestämde sig för att flytta ända till Chicago för att komma närmare sjukhuset.

Inte ens den benmärgstransplantation som Abby fick i februari 2015 skulle visa sig hjälpa.

Hennes kropp stötte bara ifrån sig den nya benmärgen och i maj 2016 började hennes njurar slutligen kollapsa.

Bildkälla: Youtube

Den här gången förklarade läkarna att Abby bara hade 48 timmar kvar att leva – och flickan skrevs ut från intensivvårdsavdelningen för att kunna tillbringa sin sista tid i livet hemma hos familjen.

Föräldrarna började planera för begravningen.

De valde kista och musik, tvingades förbereda de andra barnen på att Abby skulle dö – och flög in släktingar för att låta dem ta ett sista farväl.

Bildkälla: Facebook

Men när alla trodde att det var slutet, då öppnade Abby ögonen… och viskade ”Jag har så mycket kvar att leva för”.

Hennes kropp hade praktiskt taget gett upp – men som från ingenstans, när Abby inte längre fick behandling och låg för döden, kämpade hon sig tillbaka helt på egen hand och trotsade alla tänkbara odds.

– Vi kunde inte tro att det var sant. Inom dagar, veckor, månader började hon gå och bli allt starkare. Det är ett sant mirakel, säger mamma Patty till People.

Bildkälla: Facebook

Ett år efter miraklet har läkarna fortfarande inte kunnat hitta någon riktig förklaring till Abbys mirakulösa tillfrisknande.

Flickan är nu 10 år gammal och går i femte klass, hennes cancer är på tillbakagång och även om framtiden är osäker så är varje minut i Abbys liv en välsignelse för alla nära och kära.

– Vi såg henne dö och komma tillbaka till liv. Nu tittar vi mot framtiden, säger mamma Patty till People.

Två gånger fick den modiga lilla flickan Abby en dödsdom – men båda gångerna trotsade hon oddsen och överlevde. Dela gärna vidare den fina historien för att visa alla att mirakel faktiskt inträffar!