Förkrossad kvinna kan inte få barn – då kommer ett sent samtal som ställer allt på sin spets

De flesta kvinnor drömmer om att få bära ett barn och bilda familj. Och för många blir graviditeten en verklighet fylld av lycka någon gång i livet. Men somliga upplever en annan verklighet – och kämpar för den glädje som andra tar för givet.

Källa: Youtube

Aimee Morrisby hade längtat efter egna barn så länge hon kunde minnas. Men när hon var yngre blev hon diagnosticerad med en tarmsjukdom som efterlämnade stora mängder ärrvävnad i magen. Och fram till sin 21-årsdag var hon ovetande om hur mycket sjukdomen skulle komma att påverka hennes liv.

Under ett läkarbesök fick hon reda på att hennes livmoder hade blivit skadad – och att drömmen om att en dag få barn kanske inte skulle gå i uppfyllelse.

Aimee och hennes make Jake försökte under fem långa år, och efter flera provrörsbefruktningar som resulterade i fyra missfall gav de upp.

Källa: Youtube

Hon delade det hjärtskärande beskedet med sin syster Shayna, som utan att lyckas gjorde allt för att försöka trösta Aimee.

Sen en dag kom samtalet från systern som skulle komma att förändra allting. Shayna, som själv var tvåbarnsmamma, erbjöd sig att bära Aimee och Jakes bebis.

En kort tid senare blev Shayna inseminerad med ett av Aimees embryon från provrörsbefruktningarna.

Källa: Youtube

De nästföljande nio månaderna gick systrarna på varenda ultraljud och läkarbesök tillsammans, och de såg Shaynas mage växa och växa. Båda deras makar fanns ständigt vid deras sida, och när tiden var kommen stod det klart att nedstigningen skulle ske genom vattenfödsel.

Källa: Youtube

Under hela förlossningen höll Aimee Shaynas hand, medan hon såg systern föda hennes bebis. Hon fick se de första ögonblicken i sitt barns liv, och Jake klippte navelsträngen som förband systern med deras nyfödda dotter.

Källa: Youtube

Den fullt friska bebisen fick namnet Francesca Louise Morrisby. Hennes tillkomst till världen var helt och hållet tack vare Shaylas osjälviska gärning och kärlek till sin syster. Nu kunde äntligen Aimee och Jake få bilda familjen de så länge hade gett upp hoppet om.

Källa: Youtube

När Aimee ser tillbaka på den mörka tiden ger hon ett tips till de som befinner sig i en liknande situation:

– Till alla de mödrar som pressar sig själva till den yttersta gränsen: Det är okej att sluta försöka i sin egen kropp. I slutändan är det säkert att min egen dotter inte hade varit så glad och frisk om jag fött henne själv.

Källa: Youtube

Videon nedan som visar berättelsen om hur Francesa blev till värmer mitt hjärta. Dela för att sprida hopp bland alla som kämpar för att få egna barn!