Förskolläraren smygfilmas hos barnen – det kameran fångar får nätet att koka

När man som förälder lämnar av sina barn på förskolan räknar man givetvis kallt med att de ska vara i trygga händer.

Så är det också i de allra flesta fall. Många är de förskollärare som sköter sina jobb med stort beröm dag ut och dag in, och de förtjänar vår djupaste respekt, men det som är djupt tragiskt och som vi måste prata om är den där lilla klicken av människor som inte lever upp till sina ansvarsfulla uppdrag.

Människor som agerar på ett så totalt obegripligt och oacceptabelt sätt att de aldrig, aldrig någonsin borde få vistas i närheten av små barn igen – ungefär som de här två förskollärarna i amerikanska Cleveland, Ohio.

OBS! Varning för starka bilder.

På förskolan Cedar Early Learning Center i amerikanska Cleveland har man som en säkerhetsåtgärd installerat övervakningskameror.

Trots det hade förskolans chef, Ocatvia Manuel, aldrig kunnat förbereda sig på den chock hon skulle få när hon tittade igenom bilderna en dag hösten 2015.

Via de starka bilderna, som har väckt enorm ilska över hela nätet, ser vi nämligen hur två förskollärare blir tagna på bar gärning när de misshandlar barnen.

Bildkälla: Youtube

I klippet ser vi först hur en tvåårig pojke blir slagen över 20 gånger med ett plastföremål, och sedan nedslängd på marken, av den ena förskolläraren.

De hemska scenerna fortsätter sedan med att samma kvinna drar pojken över rummet och slänger honom på ett skötbord – samtidigt som den andra förskolläraren tittar på utan att ingripa.

”Jag kunde inte tro mina ögon. Bara att titta på det där, att den där platsen ens hade fräckheten att göra så mot mitt barn utan anledning”, säger pojkens mamma till Fox8.

Bildkälla: Youtube

Ytterligare en stund senare filmar övervakningskameran också när den andra anställda slår en liten flicka med ett plastföremål.

När förskolans chef Octavia Manuel såg bilderna avskedade hon genast de båda anställda.

”Jag är glad att jag har kameror som kan fånga sådana där saker, för du vet aldrig”, säger hon till Fox8.

dagis
Bildkälla: Youtube

De båda anställda blev polisanmälda för händelsen – och senare också dömda till fängelse.

Den fruktansvärda videon är samtidigt en oerhört viktig påminnelse om hur vi alltid måste vara uppmärksamma på våra barn och vilka personer som är i deras närhet.

Inslaget från Fox8 ser du i spelaren här under.

Dela gärna vidare om du också anser att detta är fullständigt oacceptabelt!