Fotografens vackra hyllning till röda fräknar får tummen upp av hela nätet

Rött hår är globalt sett sällsynt. Forskarna beräknar att max två procent av världens befolkning har röda lockar och kanske är det därför som rödhåriga har omgetts av så mycket myter genom åren. Genom historien har rödhåriga ofta skildrats som vampyrer, häxor, demoner eller djävulen. Och tyvärr verkar det som vissa av dessa absurda tankar lever kvar i dag.

Trots att det är 2016 får människor med rött hår och fräknar ofta ta emot hån och många rödhåriga barn mobbas för sina röda fräknar. Fotografen Brock Elbank tröttnade på detta och bestämde sig för att hylla skönheten och det vackra i det rödhåriga, rödlätta, och fräkniga.

Elbank letade upp män och kvinnor med fräknar för att skapa fantastiska porträtt. Med sitt projekt hoppas han att kunna visa att motsatsen till det ”vanliga” varken är onormalt eller konstigt, det är istället extraordinärt.

Röda fräknar kanske inte är det mest vanliga, men det är just därför vi borde se skönheten i det.

”Jag får massor av mejl från folk som säger att de blivit mobbade för sina fräknar som barn, men nu lärt sig se skönheten i sina fräknar.”, säger Elbank till BBC.

Han fortsätter.

”Jag har aldrig förstått varför folk inte gillar dem. Jag älskar det ovanliga. Alltför många människor försöker bara smälta in… Jag tycker människor som sticker ut borde hyllas. Ju mer, desto bättre.”

Kolla in hans vackra bilder i klippet nedanför.

Visst är det fantastiska bilder? Dela gärna vidare detta med din familj och vänner om du tycker att fräknar är underbart vackert!