Främlingar hjälper gammal man till sin plats. Då lutar sig frun fram och viskar 6 ord som får tårarna att rinna

Jag vet inte om vi har någon officiell nationalsport i Sverige, men om det skulle finnas, skulle jag tro att det är fotboll.

Vem har inte följt med sina barn på fotbollsträningen. Stått och huttrat vid sidlinjen, eller gått upp i ottan en helg för att åka iväg och titta på någon knattematch.

Sen har vi ju Allsvenskan också, som alla killar längtar efter fram emot vårkanten.

Att samlas och heja fram sitt favoritlag medan man tar en öl eller något att äta får en alldeles speciell stämning att infinna sig.

Så är det även i USA, även om sporten är en annan.

baseballbiljetter
Facebook/Lauren Hinkston Hintzsche

Där är det baseball som gäller.

Jag har aldrig riktigt förstått hur det fungerar men det verkar vara ungefär som brännboll fast mycket mer avancerat, och så tar det en evighet.

Men stämningen är densamma som här hemma.

Man går och ser sitt favoritlag med nära och kära och har en trevlig dag eller kväll ihop.

När Lauren Hinkston Hintzsche tog sin plats läktaren på Wrigley Stadium för att heja fram deras favoritlag Chicago Cubs började hon att småprata med några av de andra fansen.

Lauren Hinkston Hintzsche
Facebook/Lauren Hinkston Hintzsche

Det brukar alltid vara bra stämning och alla är som en stor familj. Två av dem, ett par bröder som inte setts på länge, var mycket glada att få se sitt favoritlag spela tillsammans.

Medan bröderna intog sina platser såg Lauren ett äldre par komma upp för trappan, samtidigt som de försökte hitta sina platser.

De två bröderna reste sig genast upp för att hjälpa paret, och fortsatte sedan att hjälpa dem under resten av matchen. När alla stod hjälpte de dem att ställa sig så att de också kunde se, skriver Lauren på sin Facebook-sida.

Under matchen kunde man se gamlingarna hålla hand, och kvinnan klappade ofta sin man på benet.

Lauren Hinkston Hintzsche
Facebook/Lauren Hinkston Hintzsche

I tredje rundan lutade hon sig fram till Lauren och sa: ”Han går igenom cancerbehandling just nu. Vi har prövat allt, och det här är den sista chansen.” Precis när hon berättat för Lauren om vad hennes man gick igenom vände han sig om, tittade på sin fru och sa: ”Jag älskar verkligen det här!”

Lauren kunde inte hjälpa det men hennes ögon fylldes med tårar, hon blev så rörd av hela situationen. Det gamla paret, de två bröderna som hjälpte dem. Det var verkligen en vacker syn.

När Lauren kom hem från matchen postade hon ett inlägg på sin Facebook-sida om händelsen. Den har sedan dess spridits som en löpeld på internet.

Lauren Hinkston Hintzsche
Facebook/Lauren Hinkston Hintzsche

Dela artikeln med sina vänner på Facebook om du också blev berörd.

Det är någonting speciellt att se unga människor som tar sig tid och hjälper de äldre.

Det hör tyvärr inte till vanligheterna längre.