Främlingarna samlades för att färdigställa 75-åringens tak. Vilka hjältar!

Att lägga om taket kan vara riktigt kämpigt och ansträngande även om man är flera som hjälps åt. Men om du är 75 år gammal och dessutom tvingas göra arbetet helt själv blir det genast betydligt jobbigare. Just det var fallet för 75-årige Richard Dubiel som kämpade och slet för att få sitt tak i ordning helt själv. Men en dag bestämde sig hans granne för att ge honom en hjälpande hand och hjälpen som kom var mer än någon kunnat räkna med.

Vare dag i tre månaders tid klättrade Richard Dubiel upp för sin stege för att lägga nytt tak på sitt hus. Takplatta för takplatta ersattes av en ny. 75-åringen gillade helt enkelt att göra saker på sitt sätt, oavsett hur lång tid det tog och han gillade inte att be om hjälp från andra.

Bildkälla

Samtidigt betraktade Richards granne, David Perez, hur den äldre mannen kämpade och slet för att få ordning på taket. Han var närmast chockad över att se 75-åringen göra allt slitsamt jobb helt själv så han bestämde sig för att försöka hjälpa sin granne.

David postade därför en bild på Richard på Facebook för att höra efter om hans vänner kände någon takläggare eller snickare som kunde gripa in och erbjuda en hjälpande hand.

Bild: David Perez (Facebook)

Och responsen han fick var helt otrolig. Tusentals delade hans inlägg och samma lördag hade en hel rad frivilliga dykt upp utanför Richards hus, redo att sätta igång med arbetet.

Bild: David Perez (Facebook)

Alla ställde dessutom upp helt gratis och Richard kunde äntligen luta sig tillbaka och i stället ägna sig åt att leda arbetet.

Bild: David Perez (Facebook)

Redan samma eftermiddag var taket färdigt och Richard var överväldigad av främlingarnas otroliga vänlighet.
– Jag har fått tillbaka tron på mänskligheten, säger Richard i en intervju efteråt.

Bild: David Perez (Facebook)

Det är verkligen inte alltid lätt att be om hjälp, men tack vare Richards granne och alla frivilliga som ställde upp gratis kunde taket bli klart och Richard slapp göra allt tungt jobb själv. Dela gärna detta vidare så att fler får läsa om den här fina händelsen 🙂

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna