Främlingen på biografen räddade Sofias liv. Nu vill hon ha hjälp att hylla honom.

23-åriga Sofia Larsson-Stern från Göteborg var ute och joggade i måndags kväll när hon plötsligt kände att hon hade lågt blodsocker. Hon har diabetes typ 1 och kan i värsta fall svimma om hon inte får i sig socker. Det var sent på kvällen och Sofia blev rädd.

Men räddningen kom från en främling på en intilliggande biograf – och nu vill Sofia hylla killen som mycket väl kan ha räddat hennes liv.

I måndags kväll gav sig Sofia ut på en löprunda för att rensa huvudet efter en lång dag. Men efter en stund kände hon att något var fel.

”Efter de första 30 minuterna började jag plötsligt känna mig lustig till mods. Löpsteget blev tyngre, jag svettades orimligt mycket, och synen började försvinna” skriver Sofia på Facebook

Hon kollade sitt blodsocker i sin blodsockermätare och såg att det var på väg nedåt väldigt snabbt. Hon stannade åt och det socker som hon hade med sig, men insåg att det inte skulle räcka.

Bredvid henne låg biografen Bergakungen som precis höll på att stänga, och Sofia skyndade in för att prata med den killen som var kvar. Hon frågade om hon kunde få lite Cola, och berättade att hon var på väg att svimma.

”Jag var rädd. Klockan var mycket, jag var ensam ute, och mitt socker var slut. Killen funderade snabbt och frågade sedan osäkert om Fanta funkade..?”

Sofia svarade att allt som innehöll socker gick bra och skyndade sig att dricka av Fantan. Eftersom hon var ute och joggade hade hon inga pengar med sig, men killen sa att hon inte behövde betala.

När Sofia mådde lite bättre tackade hon killen och lämnade biografen. Det var först efteråt som on insåg hur illa det faktiskt kunde ha gått. När hon satt på spårvagen på väg hem passade hon på att lägga ut ett meddelande på Facebook för att hylla killen som hjälpt henne.

”Tack, du på Bergakungen! Du vet förmodligen inte alls mycket om diabetes, men kan med god chans ha räddat livet på mig ikväll. Hade bion inte varit öppen, och du inte hade erbjudit mig flaskan.. Då hade jag kanske svimmat och haft svårt att vakna igen. Världen behöver fler som dig!” skriver Sofia på sin Facebooksida.

 

Hjälp gärna till att sprida Sofias hälsning till killen på biografen. Han förtjänar verkligen att hyllas!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna