Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Främlingens vänliga gest på flyget får tummen upp av hela nätet

Det brukar sägas att de små gesterna betyder mest. En liten, oskyldig skjuts på vägen från en människa till en annan – som mitt i vardagslunken visar att vi bryr oss om och hjälper varandra, även om vi kanske inte ens känner varandra sedan tidigare.

Ett sådant vackert ögonblick av välvilja utspelade sig nyligen på en flygning mellan de två amerikanska städerna Minneapolis och Atlanta. En man bestämde sig för att sträcka ut en hand till en för honom främmande kvinna – och nu hyllas den fina gesten på nätet.

Det som hade varit en lugn och tyst flygtur avbröts plötsligt när en bebis började skrika högljutt. Mannen såg att den ensamma mamman var utmattad och i behov av vila – och medan andra vände bort blicken och muttrade tyst för sig själva så bestämde han sig för att resa sig, knalla över och ge lite assistans.

Det som utspelade sig sedan fångades på bild av en annan passagerare, Angela Byrd, och delades vidare av Facebook-sidan ”GAFollowers – Everything Georgia” där inlägget snabbt fick tusentals gillamarkeringar och mängder av delningar.

Så här skriver Angela: 

”Den här mannen erbjöd sig att hjälpa en främmande kvinna eftersom hon var gravid och ensam på flyget och hennes son var upprörd och orolig.

Bildkälla: GAFollowers – Everything Georgia (Facebook)

Han förklarade för henne att han var en PAPPA och att han ville hjälpa henne så att hon kunde vila. Han gick fram och tillbaka i mittgången under i princip hela flygningen från Minneapolis till Atlanta, och tröstade den här kvinnans son som om det var hans eget barn.

Jag var helt tårögd… inte för att han var vit och hon var svart… utan för att det visade mig att det än i dag finns BRA människor där ute, i en värld som är full av kaos.”

Det låter kanske som en liten gest – men det mannen gjorde, att bara hjälpa en främling, är allt annat än självklart i dag och därför blev jag verkligen glad av att läsa den här historien. Dela gärna vidare om du också tycker att vi borde sträcka ut en hand för varandra oftare!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna