Frisören erbjuder gratis klippning – till de som inte har råd: ”Alla ska få se bra ut på julafton”
frisör, välgörenhet

Frisören erbjuder gratis klippning – till de som inte har råd: ”Alla ska få se bra ut på julafton”

För många handlar julen om värme, gemenskap och medmänsklighet.

Något som välgöraren Abdul Hamid Jammu är ett bra exempel på.

Det var under söndagen som Abdul Hamid Jammu gick ut med den fina julklappen till invånarna i danska Solbjerg – en gratis hårklippning till de som behöver den allra mest.

”Med julen runt hörnet kommer Isak Barber återigen att erbjuda en möjlighet så att de som normalt inte har råd med en hårklippning, kan få se bra ut på julafton”, skrev frisörsalongen Isak Barber i inlägget på Facebook.

Kraven var enkla. De intresserade behövde endast boka en tid via Facebook eller sms.

”Vi ber er respektera att detta är menat som en hjälpande hand i jul till de som normalt inte har råd att gå till frisören”, skrev han vidare.

Kære borgere i Solbjerg og omegn.I anledning af julen vil Isak Barber igen i år give mulighed for at dem som normalt…

Posted by Isak barber on Friday, December 17, 2021

Stort intresse för gratis hårklippning

Intresset var också stort. Abdul Hamid Jammu berättar för Newsner att mellan 13-15 personer, både vuxna och barn, fick klippa sig helt gratis under söndagen.

– Det gick riktigt fint, som vanligt, säger Abdul till Newsner och fortsätter:

– Jag känner många i området som är ensamstående mödrar eller pensionärer. De har inte råd att lägga 500-600 kronor på att gå till frisören. Vi gör en skillnad för familjer så att de i stället kan köpa julklappar eller lägga pengarna på en god julmiddag.

frisör, välgörenhet
Foto: Privat

Vill ge något tillbaka

Detta är alltså inte första gången som Abdul Hamid Jammu erbjuder gratis hårklippning. 2019 anordnade han ett liknande julinitiativ för de som behövde det som mest. Ifjol blev det  tyvärr inget, på grund av rådande omständigheter med coronapandemin.

– Jag är väldigt glad över att göra skillnad. Jag tycker att jag är skyldig det, säger han till Newsner.

Abdul Hamid Jammu kom till Danmark för sex år sedan som flykting från Syrien. För tre och ett halvt år sedan öppnade han sin första egna frisörsalong.

Men det var inte helt lätt att komma till ett nytt land och etablera sig igen.

– Jag kom som flykting till Danmark, så jag hade inte mycket. Då fick jag mycket hjälp, både från folk jag kände och från främlingar. Nu känner jag att jag behöver ge något tillbaka, säger han till Newsner.

Tak til en venlig (ukendt)person, som har doneret slik og chips til dagen i morgen. Så udover en gratis klipning, kan i nu også se frem til lidt lækkert.

Posted by Isak barber on Saturday, December 18, 2021

Främlingens initiativ

Julglädjen verkar också ha spridit sig. Lagom till årets initiativ fick de en överraskning, då en främmande man kom in med två påsar fyllda med godsaker till kunderna.

Tack vare detta kunde Abdul Hamid Hammu glädja barnen ännu mer.

– Det var väldigt snällt, efter klippningen fick de chips och juice, säger han.

Vilken fin gest. Han förtjänar verkligen att bli uppmärksammad för sin godhjärtade insats! Dela gärna vidare för att hylla det här julinitiativet och för att inspirera andra!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required