Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Gavin misshandlades av mobbare men vägrar anmäla. I stället fixar han en läxa de sent ska glömma.

Gavin fick diagnosen ADHD och Asperges Syndrom rdan som mycket liten. Hans mamma Cortnie menar att familjen både upplevt glada stunder och utmaningar sedan dess, skriver Buzzfeed. Gavin fick kämpa hårt för att lära sig alla sociala kodeer och regler. ”Att vara en tonåringen med Aspergers är svårt, för plötsligt bryter människor omkring dig alla saker du ska och inte ska göra, saker du ägnat flera år åt att lära dig”, skriver mamman på Facebook.

Facebook

gavin

Förra veckan råkade Gavin ut för något fruktansvärt. Ett gäng – för honom okända – ungdomar överföll och slog ned honom. Efter händelsen skrev hans mamma på Facebook:
”På torsdagskväll pratade några ungdomar om hur konstigt det är att han alltid är själv, att han går på evenemang ensam och tittar på människor, och att det är läskigt hur han vill bli vän med människor han inte känner.
På fredagen bestämde sig en annan tonåringen – som hört konversationen dagen innan – för att agera både jury och domare. Det här är resultatet av det.
Han ställde inga frågor, försökte inte lära känna honom och gav honom ingen chans att gå därifrån. Han blev ditropad och omringad av personer han inte känner. De slog honom, tog strypgrepp och lämnade honom på trottoaren så att han ”skulle lära sig sin läxa”.”

Facebook

gavin3

Men i stället för att dra sina angripare inför rätta så vill Gavin väcka uppmärksamhet kring Aspergers syndrom. Han ber i stället om att ungdomarna som straff ska få samhällstjänst där de får jobba med personer med handikapp, att de skriver en uppsats om Aspergers samt att de tittar p åen 20 minuter lång film där han berättar om hur det är att leva med autism. Filmen skulle de sedan se tillsammans med sina familjer, för att de skulle se vilken skada de orsakat.

Facebook

gavin2

Susan Mofatt är mamma till Gavins bästa vän, Jonathan (till höger nedan). Hon postade Gavins historia på Facebook.

Facebook

gavin4

Susan skriver att det krossade hennes hjärta att se vad som hände med Gavin. Det känslosamma inlägget har spridits som en löpeld på Facebook, med över 200 000 delningar så här långt.

I am posting this with permission from Gavin’s mom. Gavin is one of Jonathan’s best friends and like a second son to…

Posted by Susan Moffatt on den 30 juni 2015

Jag är så himla imponerad av Gavins styrka och hur han orkat vända det meningslösa våldet till något som faktiskt betyder något. För det förtjänar han verkligen att uppmärksammas.

om du vill ha fler såna här artiklar, klicka bara på gillaknappen här nedan

 

Läs mer om...