Glenn Hysén ger sitt stöd till Sveriges ambulanspersonal efter attackerna.

De senaste veckorna har det rapporterats om att utryckningsfordon, som polisbilar och ambulans, saboteras när de är ute på jobb. Nyligen avled också en brandman efter att ha blivit påkörd vid en olycka där han arbetade. Detta är upprörande för väldigt många i Sverige. Räddningsfordonen ska vara till för alla människors trygghet och verkligen inte attackeras. Nu ryter också den folkkäre Glenn Hysén ifrån. Varje vecka skriver han en krönika i Göteborgs-Tidningen och denna vecka rasar han mot dem som förstör för vår räddningspersonal.

Våld och hot mot blåljuspersonalen i Sverige ökar. Att det finns personer som ens tänker tanken på att sabotera för räddningstjänst, polis eller ambulans är helt obegripligt för de flesta av oss. Och det är upprörande, eftersom det är viktiga fordon som förstörs.

Även Glenn Hysén har reagerat på detta och är riktigt arg i sin senaste krönika i GT. Han blir galen skriver han.

”Hur fan kan man få för sig att tända eld på en polisbil eller sabba för en ambulans? Jag fattar inte vad folk tänker med. Vad hände med respekten för människor?”

Glenn Hysén redogör för hur han har läst i tidningen om att polisbilar och ambulanser saboteras när de är ute på jobb. Han berättar också att han har en kompis som jobbar med sjuktransporter som uppskattar att ungefär hälften av alla poliser, ambulanssjukvårdare och brandmän har hotats verbalt – när de har gjort sitt jobb. Vart är världen på väg, undrar han.

Tidigare har Dagens Nyheter rapporterat om att våld är vardag för ambulanspersonal.

Frågan om att personer som ger sig på polis, ambulans och räddningstjänst borde straffas hårdare har lyfts. Bland annat av inrikesminister Anders Ygeman, som säger att det är oacceptabelt att ge sig på dem som jobbar inom blåljus.

Även Glenn Hysén anser att dessa gärningsmän borde få kännbara straff.

”Det måste vara tuffa grejer som känns, så att de fattar att man inte kan göra så här. Annars är det meningslöst”, skriver han i GT.

Han är också märkbart irriterad över att folk i dag inte har någon respekt för andra människor. Inte för blåljuspersonal, inte för äldre som kommer in på spårvagnen. Och respekt ska man lära sig som liten, inte som 25-åring menar Glenn Hysén.

”Det måste bli ett stopp på det här, annars går det käpprätt åt helvete. Respekten för andra har försvunnit och det är bedrövligt”, avslutar han.

Här kan du läsa hela krönikan:

GLENN HYSÉN:

Vad hände med respekten för människor?

Hur fan kan man få för sig att tända eld på en polisbil eller sabba för en ambulans?

Posted by GT on Thursday, February 11, 2016

Gilla gärna om du håller med Glenn.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna