Göteborgaren Thomas klockrena skylt får hela nätet att skratta

Göteborgaren Thomas Ek bor i Västerås. Trots detta är hans ursprung tydligt – inte minst om man tittar på Thomas bils registreringsskylt. På den står det nämligen ”edugolr”. En förkortning för ”är du go eller”. När någon delade en bild på registreringsskylten sprids den nu som en löpeld på Facebook.

– Det var en handläggare på Transportstyrelsen som ringde och frågade mig vad det egentligen står. När han förstod skrattade han och sa att det var helt ok, säger Thomas till SVT.

Ursprungsidén till den originella registreringsskylten kom till Thomas 2013, när han bodde i USA. Då ville han fixa något som påminde om hans ursprung och eftersom det var så billigt att fixa en egen registreringsskylt i USA bestämde han sig för det. När han fick ett sms från en vän där det stod ”edugolr” bestämde han sig direkt.

– Jag kommer från Göteborg och har mitt hjärta där. Jag är också ett blåvittfan så jag funderade på något kring det. Jag bestämde mig direkt, uttrycket är ju så typiskt göteborgskt, säger Thomas till SVT.

Efter att ha flyttat hem till Sverige kollade han om det var möjligt att behålla samma registreringsskylten – och svaret från Transportstyrelsen var positivt. Nu är hans härliga registreringsskylt något som svenskar över hela landet ett stort leende på läpparna.

– Det är ofta jag ser blixtar bakom mig när någon fotar, eller folk som pekar och tittar.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna