Gravida kvinnan nekades föda i 6 olika städer och ambulansen körde bara runt. Nu ska händelsen utredas och det är inte mer än rätt!

Kvinnan var gravid med tvillingar och hade larmat om att vattnet gått, åtta veckor för tidigt. En ambulans kom och hämtade henne för vidare transport till en förlossningsavdelning. Då började problemen, rapporterar News55.

Händelsen utspelades den 31:a juli i år när kvinnans värkar hade satt igång mycket tidigare än väntat. Hon var därför tvungen att hämtas upp av ambulans för att snabbt komma till en förlossningsavdelning.

Men väl i ambulansen uppstod det problem. Det fanns inget sjukhus som kunde ta emot henne, alla platser var fulla. Varken i Hudiksvall, Sundsvall, Gävle, Falun, Uppsala eller Västerås fanns det plats för henne.

I en avvikelserapport från region Gävleborg står att läsa: ”Mamman känner panik över situationen, samt börjar få värkar”, skriver News55.

Ambulansen såg till sist ingen annan utväg än att köra in i garaget på akuten i Gävle för att försöka hitta en lösning. Vid den tidpunkten var det endast två minuter mellan kvinnans värkar. Till sist gav ändå sjukhuset besked att man kunde ta emot kvinnan och tvillingarna kunde förlösas.

Nu kommer Kvinnosjukvården i Gävleborg att gå igenom avvikelserapporten för att ta utreda om några misstag begåtts.
– Vi kommer att sätta oss ner och punkt för punkt gå igenom avvikelserapporten, följt av en intern utredning, säger Ingela Högerås är tillförordnad verksamhetchef, till News55.

Jag är bara så glad att det gick bra för mamman och de små tvillingarna. Jag kan knappt föreställa mig vilken stress hon måste ha känt innan hon fick komma in på BB. Sånt här borde inte kunna hända! Nu hoppas jag att den här utredningen verkligen ger resultat, så att vi slipper sånt här i fortsättningen.

Publicerad av Newsner, gilla gärna