Greta Thunbergs inflytande på världen – nu har svenska 16-åringen fått USA att klimatstrejka

För några månader sedan var svenska Greta Thunberg en till synes okänd 16-åring. Idag är hon en namn på allas läppar, och har hyllats internationellt av både norsk prinsessa och världskända skådespelare.

Gretas starka engagemang för miljön har spritt sig och börjat ge märkbara resultat. I mars kommer USA att hoppa på strejk-tåget för klimatets skull, på initiativ av ingen mindre än 16-åriga Greta, det skriver Buzzfeed.

Ungdomar världen över har börjat inspireras av 17-åriga Greta Thunberg från Sverige. Holland och Belgien är bara några av de länder, där ungdomar slutit upp för att demonstrera för en bättre miljö.

Och snart är det USA:s tur att hoppa på 16-årige svenskans tåg. Den 15 mars planeras en strejk för klimatet, där alla är välkomna att delta.

– Ingen kommer att lägga det här i våra händer, vi måste ställa oss upp och höja rösten, säger Jamie Margolin, 17, som är ledare för klimatgruppen Zero Hour, enligt Buzzfeed.

 

Foto: Wiktor Nummelin / TT

Vill engagera fler

I en intervju med Nyhetsmorgon TV4, från förra veckan, sa Greta Thunberg att hon inte tillåter sig att vara stolt förrän hon inspirerat fler ungdomar världen över att engagera sig i klimatfrågan, med ett mål om att få politikerna att agera.

 

Wow! Vi behöver fler Greta i den här världen. Såna som kämpar för något de verkligen vill. Dela gärna för att sprida denna duktiga tjejs budskap.