Håkan, 67, rasar över maten på sjukhuset – serverades samma sak flera gånger: ”Katastrof”

När Håkan Lundborg, 67, bröt armen lades han in på Mölndals sjukhus i Göteborg, innan han fick komma till ett korttidsboende.

Efter sin vistelse rasar han nu mot sjukhusmaten, dels för den lilla mängden mat och brist på grönsaker, och dels för att han serverades samma sak två gånger inom loppet av tre dagar.

– Det är löjligt att detta kan vara Sverige år 2020, säger Håkan Lundborg till GT.

Missnöjd med sjukhusmaten

Det var för cirka två veckor sedan som Håkan Lundborg, 67, ramlade och bröt armen. Innan Håkan fick komma till ett korttidsboende i Göteborg vårdades han på Mölndals sjukhus, där maten var ”Katastrof”, som Håkan uttrycker det.

– De serverar inte ens grönsaker. Inte en enda. Jag fick inte en enda grönsak under dagarna jag låg där. Det är inte sant, det är osmakligt, säger Håkan Lundborg till GT.

En rätt Håkan serverades var två potatisplättar med stekt fläsk. Utöver det fanns ingenting annat på tallriken. Denna rätt serverades Håkan vid två tillfällen på tre dagars tid.

Inga grönsaker

När Expressen kontaktar Linda Martinsson, som är områdeschef för Måltider i Västra Götalandsregionen, säger hon att det är tråkigt att höra att en patient inte är nöjd med maten. Hon menar att de är måna om att maten de serverar är av god kvalité.

Foto: Shutterstock

När Expressen frågar varför det inte serverades grönsaker svarar Linda Martinsson:

– Det är svårt att uttala sig i ett enskilt ärende då vi oftast har grönsaker till varje rätt där det passar att ha detta. Varför det inte har serverats vid just detta tillfälle kan jag inte svara på då serveringen sker på avdelningen.

Tacksamma för återkoppling

Hon berättar också att regionen är tacksamma för återkoppling, och att de regelbundet jobba med att utveckla menyn.

Håkan delade med sig av sin matupplevelse på Facebook, i form av en bild. Han understryker samtidigt att han inte har något negativt att säga om personalen, men att maten var oätlig.

Läs mer: Leif Mannerström rasar mot vården

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required