Han nätmobbar kroppsbyggare för att må bättre själv – tills de tvingar honom att visa en bild

Den senaste tiden har fenomenet ”internettroll” blivit allt mer känt. Med uttrycket menas en person som mobbar eller hotar andra anonymt via internet. I den skyddade anonyma miljön bakom dataskämen skriver de saker som de förmodligen aldrig skulle säga om de stod öga mot öga med den andre.

28-årige Jesse Shand var ett sådant troll. Dagligen mobbade han andra via datorn och fick dem att må dåligt. Samtidigt mådde Jesse väldigt dåligt själv, och anledningen till att han var så elak var för att det tillfälligt fick honom att känna sig lite bättre.

Men en dag konfronterades han av en av personerna han mobbat – och det skulle förändra hans liv för alltid.

Jesse Shand var ohälsosamt överviktig. Han vägde över 300 kilo och var mycket missnöjd med sin kropp. Det hade gått så långt så att han accepterat att han förmodligen skulle dö i förtid.

Han förstod hur illa det var när han en dag inte kunde få på sig bilbältet. För att inte polisen skulle se detta och stoppa honom så tvingades han hålla i bältet med handen när han körde så att det såg ut som att han hade det på sig.

Jesse var arbetslös och bodde hemma hos sin mamma. Han spenderade den största delen av sin tid framför datorn, trygg bakom skärmen där ingen kunde se hur han såg ut. Varje dag skrev han nedsättande kommentarer till andra i olika forum och kunde på så sätt glömma sitt eget liv för en stund. Han mobbade andra för att må bättre själv.

En dag surfade han in på ett forum för bodybuilders, skapade ett konto och började skriva inlägg. Som profilbild använde han en bild han hittat på internet. 

Han skrev mängder med inlägg, mobbade de andra användarna på forumet och försökte få dem att må dåligt över sina kroppar. Till slut fick de andra användarna nog. Om Jesse skulle hålla på och mobba dem för hur de såg ut så fick han visa sig själv också – de krävde att få se en bild.

Så Jesse la ut en bild. 

Han skapade även en ny diskussionstråd i forumet, ”fråga vad ni vill till en tjock kille”. Jesse förberedde sig på att bli riktigt mobbad av de andra användarna. 

Men så blev det inte.

Visst, några hånade honom för att han var tjock, men flera personer hörde även av sig och ville hjälpa Jesse. Eftersom de flesta på forumet var intresserade av träning så började de ge Jesse tips på hur han skulle kunna komma igång.

Plötsligt fick Jesse motivationen att ta tag i i sitt liv och sin hälsa. Han genomgick en fantastisk resa och när jag ser honom idag är det svårt att tro att han är samma person!

Hans övervikt är borta, Jesse tränar regelbundet och mår mycket bättre än innan. Han har även slutat att mobba andra på internet.

Viktnedgången har dock gjort att han har mycket lös hud runt magen och benen, och Jesse vill nu göra en operation för att ta bort den.

Internet, som tidigare varit mål för mycket hat och mobbning för Jesse, blev nu hans räddning. Tack vare en insamling på nätet kunde han börja samla in pengar till en operation.

Men hans livsförändring slutar inte där! När Jesse hade blivit av med sin övervikt vågade han söka jobb, och med en egen inkomst kunde han äntligen flytta hemifrån.

Jag blir så glad när jag ser att det går att förändra sitt liv, hur omöjligt det än känns!

Jesse lär oss att ingenting är omöjligt och han har inspirerat mig att också våga följa mina drömmar i livet. Jag önskar Jesse all lycka!

Dela gärna med dina vänner om du också blev inspirerad.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna