Han ska bara ta patienten till rummet – men det kameran fångar sprids nu som löpeld

År 2017 är en tid där medmänsklighet, solidaritet och värme saknas i världens alla hörn. Ja, i alla fall om man ska tro på det som rapporteras på nyheterna. När vi ser detta, och känner att världen är en mörk plats, som kanske inte är vad den en gång har varit – då behöver vi se bortom det dystra och söka efter alla de goda exempel på människor som fortfarande behandlar andra som de själva vill bli behandlade; med värme, medmänsklighet och solidaritet.

Sjukhusarbetaren Lindon Beckford är ett av dessa goda exempel. Han är onekligen en människa med ett hjärta av guld – och därtill en människa med en änglalik röst.

lindonvisning
Youtube

I mer än 30 år har Lindon Beckford berört människor på sjukhuset Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston, USA. Hans arbetsbeskrivning är enkel och går ut på att transportera människor från eller till operationssalar ifrån rummen som för tillfället är deras hem. Men Lindon gör mycket mer än så.

För patienterna kan en resa från ett rum till ett annat vara den mest skrämmande de gjort i hela sina liv, och detta är Lindon om någon väl medveten om. Han vet att hans roll faktiskt inte är så enkel som en utomstående kan tro – och dessutom kan påverka människor på ett djupare plan. Därför har Lindon hanterat sin roll på sjukhuset på det varmaste av sätt under alla dessa år.

lindon3
Youtube

Lindon är nämligen alltid ett enda stort leende. Han vet ju hur skrämmande och ångestfylld den där resan kan vara för patienterna. Så han hälsar alltid vänligt med orden: ”Mitt namn är Lindon och jag kommer att vara er chaufför.”

Och sedan tar han hjälp av musikens kraft för att lyfta deras humör ännu mer. För förutom den fantastiska värme och kärlek han visar alla, så sjunger han också. I klippet nedanför – som över 2 miljoner människor berörts av – har en reporter följt Lindon en dag på sjukhuset. Och det träffar verkligen rakt i hjärtat att se patienternas leenden när han går vid deras sida.

Med fler människor som Lindon hade vår värld definitivt varit en bättre plats. Jag hoppas att han kan inspirera oss alla till att se bortom människors svagheter, och alltid försöka behandla varandra med värme och respekt. Det kostar ju faktiskt ingenting. Och har du en sångröst, så sjung, för musik kan faktiskt vara balsam för själen. Nu sprider vi Lindons gospel och visar våra nära och kära att jorden faktiskt är en mycket varmare plats än vad vi kanske tror.