Han tvingades fly från kriget i Syrien. Nu lagar han mat Berlins hemlösa.

Vissa människor tvingas gå igenom saker som utan tvekan skulle kunna bryta ner dom fullständigt. Men trots det vägrar de bli nedbrutna eller ge upp. I stället fortsätter de kämpa och väljer att göra saker för att hjälpa sina medmänniskor. Den här mannen är sannerligen ett exempel på en sådan människa.

”Den här mannen imponerar på mig djupt! Hans berättelse är knappt greppbar för mig och jag kan inte ens föreställa mig vad han har gått igenom men jag är så glad över att ha träffat honom och fått se vad han gör.”

Så inleds en text till en bild som har setts av nära 3 miljoner människor på bara tre dagar. Bilden föreställer en man vid namn Alex Assali. 2007 tvingades han fly från Syrien och hamnade till sist i Tyskland efter att ha flytt via Libanon, Egypten och Libyen.

Anledningen till att så många människor berörts av bilden på Alex är det han gör i sitt nya hemland. Han har nämligen kommit på sitt alldeles egna sätt att ge tillbaka till det land och folk som välkomnat honom och erbjudit honom ett tryggt liv långt borta från kriget.

Bildkälla: Tabea Bü (Facebook)

alex

Varje lördag tillagar han varm mat som han sedan delar ut gratis till hemlösa människor vid Alexanderplatz i centrala Berlin. Och i kommentarerna till bilden strömmar hälsningar från hela världen in.

”Det är så här mänskligheten borde vara” skriver en användare, ”jag önskar den här mannen allt gott. Bra idé.” skriver en annan.

Tabea Bü som tog bilden, och skrev texten om honom, skriver också att Alex förlorade allt när han flydde från Syrien och att han själv inte lever något rikt liv. Men trots detta lever han enligt mottot: ”Ge något tillbaka till det tyska folket.”

”Vi kunde aldrig föreställa oss vad det här lilla inlägget kunde göra, men vi är glada att vi kunde ge världen lite glädje”, säger Tabea också enligt Daily Mail.

Jag måste säga att den här mannen verkligen är en inspirationskälla för oss alla. Om du håller med får du gärna klicka på gila här under.