Här är enorma bebisen på 8 kilo som fascinerar världen – förlöstes på naturlig väg

Människokroppen är otrolig. Förutom att den har en fantastisk förmåga att överleva och läka sig själv så pratar jag om det faktum att en kvinna kan förlösa ett barn ur sig på flera kilo, och sedan återhämta sig snabbt.

Ett spädbarn väger vanligtvis mellan 3 och 3,8 kilo, och en förlossning är alltid otroligt smärtsam. Föreställ dig då att föda ett barn som väger nästan 8 kilo.

Bilderna på bebisen Jasleen har för visso några år på nacken, men då det börjat snurra på internet igen får de folk att gnugga sig i ögonen. Hon är nämligen den största bebis som förlösts på naturlig väg.

Facebooksidan Daily Medical Cases uppmärksammar annorlunda och fascinerande sjukvårdsfall och symptom. Bebisen Jasleen är en av dessa.

Läkarna visste att bebisen skulle vara stor, så de satte ihop ett stort specialteam inför förlossningen.

Världens största bebis som förlösts på naturlig väg

Otorligt nog lyckades de förlösa Jasleen, som vägde 7,9 kilo, och var 57,5 cm lång. Året var 2013 och Jasleen hamnade i Guinnes bok över världsrekord.

The biggest baby born by natural birth, weighing roughly 17.47 pounds (7.9 kg) and 22.5 inches (57.5 cm) long!!Doctors…

Posted by Daily Medical Cases on Friday, 1 March 2019

Därför blir vissa bebisar stora

Enligt Nature is metal lider Jasleen av Makrosomi, ett begrepp som beskriver barn som väger över 4 kilo vid födseln. Vilket är vanligare om modern är diabetiker eller överviktig. Läkarna kunde konstatera att Jasleens mamma led av tidigare odiagnostiserad diabetes, vilket påverkat Jasleens storlek.

Dela gärna denna berättelse med andra.