Här är läraren som förbjöd hemläxor: ”Negativt för barnens hälsa”.

Stefan Wennberg ville umgås med sina barn. I stället hade de en massa läxor och var stressade. Stefan, som själv är lärare, fick nog – och valde att anmäla skolan och säga nej till hemläxor.

Hemläxor är något som ofta diskuteras och debatteras. Bra eller inte? Nödvändigt? Förskoleläraren Stefan Wennberg hittade forskning som tyder på att hemläxor till och med kan vara dåligt för elever. Med det som stöd valde han helt enkelt bort hemläxor för hans två barn som går i mellanstadiet.
– Jag har meddelat lärarna att mina två barn inte ska ha några läxor i fortsättningen. Hittills har det gått bra. Barnen klarar studierna bra, säger han till DN.

Droppen som fick bägaren att rinna över för Stefan var när han och hans fru under en period var särbos. Den vecka som barnen var hos pappa Stefan hade de inte tid att umgås på kvällarna för alla hemläxor de fått med sig från skolan. Då anmälde han skolan till skolinspektionen, skriver DN.

– Läxor påverkar barnens hälsa negativt. De skapar stress, både för dem som gör alla läxor noggrant och för dem som får dåligt samvete efter att ha struntat i dem. Läxor gynnar elever vars föräldrar har högre utbildning. Det är en stor orättvisa, säger Stefan som anser att elevernas uppgiter ska göras på skoltid där det finns engagerade, kunniga och motiverade lärare.

Bildkälla: DN.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna