Här får alla pensionärer äta gratis – och välja fritt från menyn

Krögaren Mårten Johansson i Karlskrona tröttnade på att svenska pensionärers intressen åsidosattes av politikerna. Därför valde han att dra sitt strå till stacken genom att bjuda pensionärerna på gratis mat på hans restaurang. I måndags var fullsatt av glada äldre som njöt av maten.
– Det är helt enastående, säger Ingrid Håkansson, en av gästerna.

 

Tidigare i höstas rapporterade Newsner om hur krögaren Mårten Johansson gått i taket över regeringens nya budgetplan. Han bestämde sig då för att han skulle anordna en dag då alla pensionärer skulle få äta gratis på hans restaurang i Karlskrona. I måndags förverkligade hans in idé, och på plats fanns massvis med tacksamma pensionärer.
– Det är helt enastående, säger Ingrid Håkansson, som var först på plats, till 24blekinge.

Fick välja från menyn

Ingrid valde att äta hamburgare med ost och bacon, vilket hon tyckte var väldigt gott. Andra på plats var Kerstin Ekberg-Söderbom och hennes make Arne.
– Det här är jättetrevligt. Jag brukar vara här annars också men det här är ju en jättefin gest. Många pensionärer i Sverige har det ju lite knackigt, säger hon till 24blekinge.

Vad tycker du om det här initiativet?

Posted by 24Blekinge.se on Monday, 20 November 2017

Vi håller med pensionären Ingrid, det är en fin gest då många pensionärer har det knackigt. Dela gärna om du tycket att fler borde engagera sig i pensionärerna.