Här tas patienter på intensiven ut i friska luften – för att njuta av vårsolen

Medan många njuter av vårsolen som precis kommit så har livet helt och hållet stannat upp för de som blivit svårt sjuka av Covid-19. På sjukhus i flera delar av världen är det fortfarande fullt på intensivvårdsavdelningarna. Sjukpersonal stressar för att hinna rädda så många som möjligt, och patienter har isolerats från sina anhöriga.

På många håll har flera sjukvårdare hyllats för deras medmänsklighet utöver vårdandet av patienter. De personer som läggs in på intensivvårdsavdelningar isoleras från omvärlden, utan någon anhörig i närheten eller medvetenhet kring vad som händer utanför.

Tar ut intensiv-patienter i vårsolen

En bild från ett sjukhus i Storbritannien visar ett bra exempel på när sjukvårdspersonal varit så mycket mer än just personal. Här tas patienter ut i friska luften för att få njuta av vårsolen och se något annat än sjukhusets korridorer.

”En Covid-19-patient i ITU får lite sol☀️terapi. Vilka de två i personalen än är, ni är så snälla och empatiska. Att se den här bilden bevisar vad vi redan visste: Den här vårdpersonalen bryr sig”, skriver BHR Hospitals på sin Instagram.

Bilden, som publicerats av BHR Hospitals, har fått snabb spridning i sociala medier då den hyllats och delats vidare av folk som älskar personalens varma initiativ.

Det finns även andra exempel på när sjukvårdare hyllats för sitt sätt att hantera patienter medmänskligt och empatiskt.

En sjuksköterska vid namn Allison delade en bild som även den fick stor spridning på Facebook. En äldre man vars fru vårdats på sjukhuset där Allison jobbar, kom tillbaka för att tacka för hur de tagit hand om hustrun.

Foto: Facebook/Allison Swendensen

Såna här empatiska handlingar som att ta ut patienter i sole bör uppmuntras. Det kan betyda allt för en person som är svårt sjuk. Dela gärna för att sprida lite värme därute.