Hemlöse mannens julgran blir stulen två gånger. Då gör främlingarna något som bara är så fint.

En hemlös man ville få lite julkänsla och ställde en gran utanför sitt tält. Men granen blev stulen både en och två gånger. Då fick folk i staden höra talas om historien – och när den hemlöse mannen vaknade nästa dag hade julkänslan plötsligt visat sig igen. Detta är så fint.  

Den hemlöse mannen bor under en motorväg i den amerikanska staden New Orleans. I förra veckan satte han upp en julgran bredvid sitt tält, och främlingar visade sin vänlighet när de bidrog med både ljus och julpynt.

Men både en första och en andra gran försvann från den hemlöse mannens ägo då en sopbil körde förbi och förstörde granarna. Däremot fick mannens tält vara kvar.

– De siktade bara in sig på granen, säger den hemlöse mannen John, som också kallas Philly, till WGNO.

hemlos_talt

hemlos_gran1

Men som i alla andra fina julsagor skulle också Johns öde få ett gott slut. För när invånarna i New Orleans fick höra nyheten om att hans gran hela tiden blev stulen, då klev de in.

Folk började snart åka förbi och överösa honom med gåvor som julpynt, klappar och granar. Vid ett tillfälle hade John hela nio granar utanför sitt tält.

hemlos_klapp

hemlos_klapp2

hemlos_overblick

Men John har inte sparat sakerna själv – för när gåvorna strömmar in delar han med sig till andra hemlösa.

– Julen handlar om att hjälpa andra, säger John till WGNO.

Och det som började som en utsträckt hand till John har istället blivit en saga där John påminner folk om att julen är en högtid då vi ska ta hand om varandra.

– Jag vet inte hur det hände, jag har inte sett det hända mycket alls. Men helt plötsligt har folk börjat kramas. Det är min förtjänst, säger John.

Här kan du se WGNO:s inslag om den hemlöse mannen John:

Jag tycker att det är underbart med folk som ställer upp och hjälper andra människor som har det svårt. Gilla gärna om du också tycker att det här var fint, både av de som kom förbi med gåvor och av John som delar med sig till andra hemlösa.