Hemlös man kommer till undsättning och gör fin gest för 24-årige Caroline.

Ibland kommer hjälpen från där man minst anar det – och ger en värdefull påminnelse om att vi aldrig ska döma boken efter omslaget. Detta är en sådan historia.

24-årige studenten Caroline Santana skulle ta en nattbuss hem i brasilianska São Paulo när hon insåg att bussbiljetten var borta. Hon hade inte tillräckligt med pengar på sig för att köpa en ny och insåg snart att hon kanske skulle behöva gå ensam hem mitt i natten.

Vad hon inte visste var att en hemlös man skulle visa sig bli hennes stora hjälte.

Medan Caroline stod och rotade för fullt i sin väska kom den hemlöse mannen fram och frågade om hon kunde avvara en slant.

”Så jag svarade: ”Kan du bara vänta lite, jag tror att jag har tappat bort min biljett””, skriver Caroline Santana på Facebook

Repliken var både snabb och oväntad. Den hemlöse mannen frågade hur mycket som saknades för en ny biljett – och eftersom han hade totalt 4 brasilianska real, cirka 10 kronor, erbjöd han sig att betala biljetten.

Bildkälla: Caroline Santana (Facebook)

Caroline ville först inte ta emot pengarna, men den hemlöse mannen insisterade. 

”Är du säker på att jag inte ska ge dig pengarna, jag kan inte låta dig gå hem ensam, jag kan hjälpa dig”, sa mannen.

Precis då hittade Caroline sin biljett i väskan. Hon tackade så mycket för den hemlöse mannens vänlighet, sa att han inte behövde oroa sig och började sedan gå mot busshållplatsen.

Men det dröjde inte länge innan hon vände om och gick tillbaka. Caroline ville ta en bild och posta på sin Facebook-sida så alla kunde se vilket stort hjärta han hade – och den hemlöse mannen ställde givetvis upp.

Bildkälla: Caroline Santana (Facebook)

Caroline tackade återigen för hjälpen, grävde fram 2 brasilianska real som hon hade i väskan och gav till mannen innan de skiljdes åt.

I Facebook-inlägget, som har fått över 600 000 gillamarkeringar och över 100 000 delningar, skriver Caroline:

”Var det en enkel gest?! JA. Men det är en läxa att den här gentlemannen som har så lite, som behöver förlita sig på andra för att kunna överleva, var villig att ge mig det han hade så jag inte skulle behöva gå hem. Han blir fördömd av andra på grund av sitt utseende, de tror att han har dåligt uppförande och kanske är en tjuv, men han har ett stort hjärta.”

Sedan avslutar hon:

”Den här berättelsen lärde mig ödmjukhet, visdom och kärlek. Döm aldrig någon efter deras utseende!”

Jag tror att alla kan ta lärdom av den hemlöse mannens otroliga omtänksamhet. Dela gärna vidare berättelsen till alla dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna