Hennes geniala skylt får alla bilister att tvärbromsa. Nu gör skylten succé på sociala medier.

I byn Ultervattnet i Robertsfors kommun, Västerbotten, är det framför allt en skylt som får bilisterna att stanna. Nu sprids bilden Carina Oscarssons briljanta skylt på nätet. – Visst funkar den, folk kör mycket lugnare nu än tidigare. Det är även många som stannar bilen helt för att gå ut och fota skylten, säger hon med ett skratt till SVT.  

Skylten har suttit utanför Carina Oscarssons hus sedan 2012. Och den har visat sig vara väldigt effektiv.
– Jag ville ha en skylt som stack ut, så jag sökte på nätet och hittade någon liknande som jag gav en mer norrländsk ton, sen hjälpte en kompis mig att trycka den, säger hon till SVT.
Den traditionella skylten med texten ”Kör sakta, lekande barn” gav ingen vidare effekt. Det var därför Carina ville ha något som verkligen fick bilisterna att reagera. Och köra saktare.
Carina publicerade bilden på Facebook i måndags och nu sprids den snabbt i sociala medier.
– Det är tusentals som delat den, otroligt vad fort det går, säger hon till SVT.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Sedan Carina lade upp bilden på Facebook i måndags så har den tagit fart ordentligt och den delas flitigt på nätet. #svtnyheter

Posted by SVT Nyheter on Thursday, August 13, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.