Hon håller pizzerian öppen på julafton för att dela ut gratis mat till ensamma.

Julen är en högtid där vi ska ta hand om varandra. Jag firar alltid högtiden tillsammans med släkt och vänner och då äter vi god mat, ser på Kalle Anka och byter julklappar till höger och vänster. Men alla har inte någon att vara med – och alla har inte råd med julklappar och mat. Därför bestämde sig Nejra Osmic på Peppes Pizza i norska Fredrikstad för att göra något fint för alla de som bävar inför julen. Det här är verkligen vad julen handlar om och jag blir så glad av att läsa om pizzeriaägarens underbara gest.

– Själv kan man tycka att det är ensamt att sitta helt själv på en lördag kväll, men vissa har det så varje dag. Jag hoppas kunna ge en plats att vara på, antingen om det är för att de inte har någon att vara med eller för att de inte har råd med mat, säger Nejra Osmic till Fredrikstads Blad.

Med det i åtanke satte sig pizzeriaägaren framför datorn och författade ett Facebook-inlägg som nu har delats av tusentals människor:

”Hej allihopa! I år vill vi glädja alla de som bävar inför jul. Vi kommer därför att hålla restaurangen öppen på självaste julafton. Vi serverar gratis mat och dricka från klockan 17. Vi är glada över att fira julafton med dig”.

Flera anställda på Peppes Pizzeria i Fredrikstad har lovat att hjälpa till med Nejra Osmics fina initiativ, antingen hela dagen eller i några timmar.
– Vi kommer att ha ett långbord och se till att folk kan sitta tillsammans, säger Nejra Osmic till Fredrikstads Blad.

Bildkälla: Peppes Pizza Fredrikstad (Facebook)

peppespizzaagaren

Hei alle sammen! I år har vi lyst å glede de som gruer seg til jul. Vi holder derfor restauranten åpen på selveste…

Posted by Peppes Pizza Fredrikstad on den 9 december 2015

Gilla gärna om du också tycker att alla människor borde ha någon att vara med på julafton.