Läkarna återupplivade mamman efter att ha utfört hjärt- och lungräddning i 1 timme och 15 minuter.

Arlee Gregerson hade just fött en flicka och graviditeten hade hela tiden gått som planerat. Men två dagar efter förlossningen rasade världen bokstavligen samman. Arlee plötsligt ihop framför hennes makes ögon när hon kollapsade inne i hennes sjukhusrum på BB vid Medical Center i Murray, Utah. ”Plötsligt slutade hon prata och bara stirrade blankt på mig”, säger maken Ryan. Arlee hade fått en blodpropp i lungan som i sin tur orsakade hjärtstillestånd. En läkare gjorde då något han aldrig gjort förut, men det kan ha räddat Arlees liv. Se hur denna otroliga sjukhuspersonal gjorde allt för att se till att denna mamma kom hem till sin familj.

arlee

Nyblivna mamman Arlee Gregerson födde via kejsarsnitt och alla trodde att hon repade sig bra. Men två dagar senare föll hon plötsligt ihop inne på badrumsgolvet på BB vid 04:20 på morgonen. Maken Ryan kallade på hjälp, samtidigt som han såg hur livet höll på att gå ur Arlee. Det måste ha varit fruktansvärd minuter av skräck.

arlee2

Samtidigt som Arlee svimmade fångade Ryan upp henne. 20 minuter senare slutade hennes hjärta att slå. Hjärtslagen kom tillbaka, men försvann igen. Arlee hade fått lungemboli, en propp i en artär eller artärgren i lungan.

”Jag såg hur de rusade ut i korridoren med Arlee på sjukhusbädden. Jag såg hur de försökte få igång hjärtat igen, men jag trodde inte hon skulle klara sig”, säger Ryan.

barnbarn

En läkare gjorde då någonting som han aldrig gjort förut. Han hoppade bokstavligen upp på båren samtidigt som den drogs i korridoren, och utförde hjärt- och lungräddning på Arlee. Slutligen kom hennes puls tillbaka, men den försvann nästan lika fort. Läkare och sjuksköterskorna fortsatte med bröstkompressioner i över en timme.

Tack vare en personalstyrka på till slut 50 läkare och sjuksköterskor som agerade snabbt kunde Arlee återupplivas. Det är ett sällsynt mirakel, men det händer då & då.

inform

”Det är inte många människor som får HLR i över en timmes tid och sedan vaknar upp och mår bra, så det är verkligen ett mirakel”, säger sjukhusdirektören Dr. Don Van Boerum.

Anledningen till läkarna utförde HLR under så lång tid var för att hålla Arlees organ vid liv. Läkarna höll hjärtat igång via bröstkompressioner med sina bara händer, tillräckligt länge för medicinen kunde rensa blodproppen i lungorna.

arlee9

”Det finns en anledning att jag är här, jag är så glad över att vara mamma till Lucy och få se henne växa upp och vara med familjen”, säger Arlee som tackar läkarna för deras snabba insats.

”Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är för att de aldrig gav upp hoppet om mig”.

”Det var som en orkester”, förklarar Ryan. ”Alla spelade sin roll, och alla spelade perfekt. Och det var den finaste och vackraste symfoni jag någonsin sett, det var helt underbart hur de tog reda på vad som pågick och hur de gjorde för att rädda min fru”.

Fem veckor senare fick familjen chansen att tacka sjukhuspersonalen personligen i detta fina möte.

Dela gärna vidare denna berättelse om du tycker att dessa läkare och sjuksköterskor förtjänar en stor applåd för sitt snabba agerande!