Hjälten Conny räddade granndottern som låg och sov i brinnande huset

Att väckas av lukten av rök är något av det värsta jag kan tänka mig. Så många gånger man hört om bränder som ödelagt familjer och hus. Då kan varje beslut betyda liv eller död. Men för Conny Palmqvist i Karlskoga var det aldrig en tvekan om vad han skulle göra när han befann sig i den situationen. Han är en man som först tänker på andra och sedan på sig själv.

Det här är en hjälte som verkligen förtjänar att hyllas, om det inte hade varit för Connys ingripande hade den brand som inträffade i Karlskoga idag kunnat kost betydligt mer än bara materiella skador.

I morse vaknade Conny Palmqvist av att det luktade rök i hans sovrum. När han gick och tittade ut genom fönstret såg han att grannars hus stod i lågor. Han ringde först till SOS och larmade om branden, men efter att han lade på greps han av en isande insikt.

Föräldrarna i huset var bortresta och barnen var kvar. Conny visste att han inte hade tid att vänta på brandbilen utan att han var tvungen att agera. Han sprang över till huset för att hjälpa till.

– Jag visste ju att föräldrarna var bortresta och innan de åkte hade de berättat att två av barnen skulle vara hemma. Men jag vågade inte slå in något fönster. Man har ju hört att om man gör det så får elden mer syre och att det blir värre, berättar han för SVT.

Conny sprang och knackade på fönsterna i huset. Först fick han ingen reaktion men han visste att det inte gick att chansa när liv stod på spel så han fortsatte tills han tillslut fick en reaktion ur dottern i husets rum.

När dottern väl var vaken försäkrade sig sedan Conny om att det inte var någon annan i huset innan han bar henne till sitt och sin frus hem där de kunde invänta brandbil och ambulans. För SVT berättar Conny att det är först i efterhand som tankarna kommer.

 – Jag kan inte riktigt släppa tanken på vad som hänt. När du frågar hur jag känner så känner jag att det var väldigt skönt att jag gjorde som jag gjorde. Men jag tänker inte att jag är någon hjälte. Jag tänker också på att ett helt hem försvann.

Nu hyllas Connys insats av räddningstjänsten som säger att Conny antagligen rättade dotterns liv – eftersom huset brann till grunden.

Bildkälla: Facebook/shutterstock 

Var med och dela för att hylla hjälten Conny som inte tvekade för att hjälpa en granne i nöd.

Publicerad av Newsner, gilla gärna