Hon fick sparken för att hon gav mat till barn utan pengar. Sluta med detta nu!

Kvinnan jobbade i matsalen och gav varm mat till barn som inte hade råd att äta. Då sparkade skolan henne.

Della Curry var ansvarig för skolbesningen på Dakota Valley Elementary School I Aurora. Skolan har ett lunchprogram för elever som själva inte har råd att betala för skolmaten, där de får rabatt eller helt betalda luncher. Eleverna måste dock uppfylla visa krav för att kunna ta del av de reducerade priserna.

När skolan fick reda på att Della Curry gett barn – som visserligen inte hade råd att äta, men ändå inte kvalificerade sig för programmet – gratis luncher valde de att avskeda henne.

I ett uttalande hävdar skoldistriktet att man erbjuder barnen gratis lunch de tre första gånger de glömt pengar och då sätter upp betalningen på deras föräldrar. Fjärde gången får de en smörgås och ett glas mjölk.

Della Curry förnekar inte att hon brutit mot reglerna, däremot vill hon att de förändras.
– Det är policy att aldrig dela ut gratis mat… Och det är väl fint och så tills den dagen du har barn som inte är med i programmet och inte har täckning på kontot, säger hon enligt Denver Post.
– Jag visste hela tiden att jag kunde få sparken. Någon berättade för mina chefer och jag fick gå direkt. Men det kan jag ta om det gör att vi kan förändra reglerna.

Jag är glad över att vi i Sverige har fria måltider för alla elever. Men inget barn borde behöva gå hungrigt, särskilt inte för att några reglar säger hur det ska vara.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.