Huseyin bjuder på pizza för att få polis och ungdomar att prata med varandra.

Pizzeriaägaren Huseyin Tas var bedrövad över den senaste tidens oroligheter i Uppsala. Nu försöker han skapa en dialog mellan ungdomar, polis och brandkår – genom att bjuda på pizza. 

Vilken hjälte du är, Huseyin!

 

Huseyin Tas driver en pizzeria i stadsdelen Gottsunda. Nyligen drabbades området av oroligheter i form av stenkastning och bilbränder. En av dem som blev illa berörd av detta var Huseyin – och han bestämde sig att agera. Han gjorde det han kan bäst och började baka pizzor.

Sedan bjöd han in ungdomar, polis och brandkår till sin pizzeria. Alla fick äta gratis på ett villkor: De måste prata med varandra.

– Det måste bli till en dialog mellan ungdomar och polis så att de förstår vad det är som kan hända om detta fortsätter, säger Huseyin till UNT.

Samlingen i fredags blev så lyckad så Huseyin beslutade att köra igen på lördagen.

– Under fredagen var det 50-60 personer här, samt personal från polisen och brandkår och även några politiker. På lördagen dök det upp ännu fler nya ansikten. Jag talade då om att brandkår och polis är här för vår säkerhet och att stenkastning är något alla måste jobba för att få bort.

Huseyin planerar nu att fortsätta med dessa möten så länge han har möjlighet.

– Jag tror det. Inte bara för att det händer oroligheter, utan kanske något mer välplanerat så att även ambulanspersonal kan närvara. Jag känner att jag måste reagera och göra något för stadsdelen.

Vilket underbart initiativ! Att börja kommunicera med varandra är steg ett för att bryta fördomar. Det behövs fler människor som Huseyin. 

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.