Ingen ville anställa autistiske Michael – då öppnade han eget kafé som ska ge jobb till fler

Michael Coyne, från amerikanska Rhode Island, var trött på att nekas jobb på grund av sin autism. Han var pigg på att jobba, och visste att han kunde gå långt bara han fick chansen.

Vid 21 års ålder bestämde sig Michael för att ta saken i egna händer. Detta genom att starta ett kafé. Nu har han förverkligat drömmen genom att slå upp portarna för alla gäster, och han hoppas kunna anställa andra som har svårt att få jobb.

Foto: YouTube/WPRI

Gick kurs i företagande

När Michael bestämt sig för att driva ett kafé så insåg han att han behövde skaffa sig lite kunskap först. Han anmälde sig genast till en kurs i företagande, anpassad för folk med funktionsnedsättningar, och innan han visste ordet av var han färdigutbildad.

Stolt mamma

Då Michael var ivrig att komma igång la han ner mycket tid på att skrida till verket med sitt kafé. Till sin hjälp hade han sin mamma, som inte kunde vara mer stolt över sin son.

”Vad jag gillar med kafé-iden är gemenskapen. Vi lär oss av varandra. Vi upplyser folk om att ‘Ja, han har en funktionsnedsättning, men titta bara på vad han är kapabel till’. Samtidigt så är han ute i det offentliga och lär sig förstå de sociala koderna bättre”, säger Michaels mamma till CBS News.

Nu har Michaels kafé Red, White and Brew, varit öppet i över två månader, och verksamheten rullar på.

Nu hoppas han att kunna anställa andra med funktionsnedsättningar, som har svårt att få jobb på grund av dem.

Michael lät sig inte stoppas för att han inte passade in i normen. Han är en sann inspiration för andra. Dela gärna för att hylla denna fina människa.