Jesper såg pappa med barnvagn gå genom isen. Nu hyllas hans modiga insats.

En januaripromenad i Pildammarna i Malmö höll på att sluta riktigt illa. En pappa med barnvagn gick genom isen. Men hjälten Jesper Johansson blev ögonvittne till den dramatiska händelsen och tvekade inte en sekund att gripa in.

Det var mitt på dagen på tisdagen som den dramatiska olyckan inträffade i Pildammsparken i centrala Malmö. En pappa var ute och promenerade med sin dotter som låg i barnvagnen. De gick ut runt 10-15 meter på isen när den plötsligt brast. Pappan trillade ner i det kalla vattnet men barnvagnen blev kvar på isen, skriver SVT Nyheter Skåne.

Jesper Johansson var i parken och blev ögonvittne till händelsen. Han hörde hur pappan skrek på hjälp. Två andra människor ska ha varit på väg ut för att hjälpa pappan och dottern men de vände, förmodligen för att isen knakat.

Jesper Johansson reagerade blixtsnabbt och tvekade inte en sekund att hjälpa till.
– Barnvagnen höll på att sjunka och pappan var ganska trött där. Men han fick tag på sin lilla flicka i sovpåsen som barnet låg och sov i. Och så fick han upp barnet och sovpåsen till mig på iskanten där, så hon blev aldrig blöt, säger Jesper Johansson till Kvällsposten.

Jesper Johansson lyfte den lilla flickan och lämnade över henne till sin fru. Sedan tog han tag i en typ av räddningstång och gick ut en bit på isen så att mannen kunde ta tag i den.

Så snabbt som pappan och dottern kommit upp från isen fördes de med ambulans till sjukhuset. Men ingen av de inblandade ska ha blivit skadat på något synligt sätt.

Jesper Johansson berättar att händelsen var mycket dramatisk och att han aldrig tvekade att hjälpa till.
– Det var ju den scenen där jag såg både barnvagnen och hur han höll på att kämpa där i vaken. Jag bara rusade ut. Det var inte så långt från land, plus att jag är ganska liten och har åkt mycket långfärdsskridskor, så jag har lite isvana, säger Jesper Johansson till Kvällsposten.

Räddningstjänsten Syd hyllar Jesper för sitt ingripande. Och jag kan inte annat än att hålla med. Han är en sann hjälte!

Pappa med barnvagn gick genom isen i Pildammarna.

Posted by SVT Nyheter Skåne on Tuesday, January 5, 2016

Dela gärna om du också tycker att Jesper är en riktig hjälte.