Kassörskans heroiska ingripande bevisar hur stark en modersinstinkt kan vara

En modersinstinkt är något av det kraftfullaste som finns. Inte bara när det gäller till att vara där vid sitt barn eller närståendes sida och visa all sin kärlek. Det kan även handla om att se saker innan de sker och kunna ta rätt beslut.

För just det var vad mamman och mormorn Rebecca visade upp när en yngre mamma kom fram till kassan i butiken hon jobbade tillsammans med sin bebis.

Men direkt märkte hon att någonting inte riktigt stod rätt till. Då agerade hon utan att blinka – och blev dagens stora hjälte.

Rebecca har haft lyckan att bli både mamma och mormor. Till vardags jobbar hon nu i en mataffär där hon bland annat har hand om kassaarbetet. En vanlig dag kom en kvinna in i affären tillsammans med sin dotter Anabelle. Men när de kom fram till kassan märke Rebecca att någonting var fel.

Rebecca tittade på kvinnan, vid namn Jessica, och tyckte se sig se någonting ovanligt. Moderns ögon var som helt blanka vilket hon tyckte var märkligt. Rebecca frågade henne om hon mådde bra, men då fick hon inget svar. Hon insåg att hon behövde agera.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Utan att tveka tog Rebecca barnet från Jessica till sin sida av disken. Och bara sekunder därefter störtade mamman till golvet. Hon hade fått ett epilepsianfall. Rebecca höll hårt i lilla Anabelle och ringde direkt efter en ambulans.

Jessica klarade sig utan några skador – men tack vare Rebeccas snabba agerande klarade sig Anabelle från det tunga fallet.

– Vanligtvis brukar jag få någon sorts varning eller signal att ett epilepsianfall är på väg, men den här gången kände jag bara att någonting var konstigt och plötsligt låg jag i ambulansen, berättade Jessica för Inside Edition.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Rebecca hyllas nu som en riktig hjälte – men som den kärleksfulla mamma hon är kände hon sig ändå lite illa till mods för att hon inte kunde hjälpa Jessica tillräckligt mycket för att undvika fallet. Men Jessica tyckte annat.

–Du kan se att hon är en väldigt omtänksam och kärleksfull människa, säger hon.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Vilket otroligt ingripande av Rebecca. Hennes starka modersinstinkt gjorde verkligen enorm skillnad den där dagen i butiken.

Mammor är verkligen bäst. Dela gärna artikeln med dina vänner så fler får läsa om Rebeccas heroiska insats.