Killarna tänkte utnyttja en berusad tjej. Då ingrep Daniella och nu hyllas hon som en hjälte.

Gabriella noterade hur en grupp killar satt på tunnelbanan och pratade om att utnyttja en berusad tjej. Hon agerade omedelbart –  och hyllas nu som en hjälte av tiotusentals på nätet. – De sa verkligen hemska saker, så jag bestämde mig för att göra något.

Händelsen utspelade sig på en tunnelbana i Stockholm. Daniella var på väg hem när hon noterade hur ett gäng på fyra killar pratade om att utnyttja en mycket berusad tjej som satt i samma vagn som henne, skriver TV4.

Daniella berättar hur tjejen nästan sov där hon satt. Hur hon först trodde att hon var vän med killarna eftersom de pratade med henne. När hon hörde hur de pratade förstod hon att så inte var fallet.
– Hon var så berusad att hon knappt förstod att de pratade med henne. Men när en av dem frågade vad tjejen hette så förstod jag att allt inte stod rätt till. Sättet de pratade på, och vad de sa, var väldigt otrevligt. De sa att de tänkte sätta på henne, knulla henne, skrattade och sa att hon ändå inte skulle komma ihåg något nästa dag, berättar Daniella för TV4.

Hon visste att hon behövde hjälpa den här tjejen, att otäcka saker kunde hända. Hon var för rädd för att konfrontera dem ensam, och att polisen kanske inte skulle hinna på plats i tid om hon ringde dit. Därför valde hon att spela den berusade tjejens kompis. Sagt och gjort. Bara sekunder efter att Daniella gått fram och fejkat deras vänskap blev killarna knäpptysta och gick därifrån. Daniella hjälpte den berusade tjejen hem med en taxi. Dagen efter fick hon ett sms där det stod att hon varit ”en ängel”.
– Man vet aldrig om det bara var snack, men jag bedömde att det inte var okej, det var för grovt. Du ska kunna ta t-banan hem berusad utan att något händer dig. Jag tänkte att den där tjejen kunde ha varit jag, vem hade hjälpt mig då? Det var ganska omtumlande, säger Daniella.

Nu hyllas Daniella av tiotusentals på nätet efter hennes modiga insats! Vi behöver fler som vågar agera när man ser att människor kan råka illa ut.

Daniella stoppade grabbgängets planer – de pratade om att utnyttja berusad tjej. Gilla för att peppa Daniella som gjorde en väldigt bra gärning!

Posted by TV4 on den 1 oktober 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.