Klockan är 3 på natten – då upptäcker mannen en 2-årig flicka ensam på gatan

Klockan var 3 på natten. Solomon Jones satt på sin veranda och blickade ut över amerikanska Memphis, Tennessee, när han plötsligt gjorde en märklig upptäckt.

Där, lite längre bort på gatan, stod en 2-årig flicka helt ensam i kylan och skrek och grät.

Solomon tvekade inte en sekund – och bestämde sig genast för att agera.

En mörk natt på en skum gata är knappast den tryggaste av platser, speciellt inte för en 2-årig flicka.

Så när Solomon mötte barnet den där kyliga natten visste han omedelbart att det var hans ansvar att hjälpa henne till säkerhet.

Bildkälla: Shutterstock

Solomon skyndade sig fram till 2-åringen och försökte få kontakt, men flickan var för uppskakad för att kunna berätta var hon bodde eller vad hon gjorde ute så sent på natten.

Han plockade försiktigt upp henne i sin famn, tröstade henne och ringde samtidigt till polisen.

Bildkälla: Youtube

Polisen kom snart till platsen och såg till så att den skräckslagna flickan kunde hitta hem till sina föräldrar.

Enligt flickans mamma hade någon annan suttit barnvakt just den där kvällen då hon tog sig ut på de mörka gatorna i Memphis.

Bildkälla: Youtube

Frågan är vad som hade hänt om inte Solomon hade fått syn på flickan och agerat. Han hoppas att händelsen ska kunna uppmuntra andra till att inte backa undan från att göra det rätta.

– Jag vill bara att någon ska kunna göra samma sak och ha samma hjärta som mig om de skulle hitta min dotter ute så där, säger Solomon Jones till WMC.

Solomon var verkligen på rätt plats vid rätt tillfälle – och jag är så glad att han agerade istället för att bara anta att allt var okej. Dela gärna vidare som en påminnelse om att vi måste hjälpa våra medmänniskor!