Klockrena specialcykeln gör succé på svenska äldreboendet.

På äldreboendet Karl Johansgården i Uppsala är en av de viktigaste frågorna att de boende får komma ut i friska luften och får chansen att njuta av såväl natur som stadsliv.

Och nu har man tagit ännu ett steg för att erbjuda de boende en bättre och roligare vardag: en specialcykel som nu gör stor succé.

För att även de som inte längre kan ta sig fram för egen maskin på en cykel har äldreboendena Västergården och Karl-Johansgården i Uppsala tagit fram specialcyklar som volontärer skjutsar runt de äldre på, rapporterar UNT.

– Cykeln skulle kunna gå dygnet runt, så fort det är uppehållsväder vill många ut och cykla, säger Jessica Thunander, som är aktivitetsansvarig på Karl-Johansgården och den som ansvarar för cykelturerna till UNT.

Projektet ”Cykla utan ålder” startades i maj och redan har fyra äldreboenden i Uppsala anslutit sig. Med hjälp av de specialbygda elcyklarna med flak skjutsar nu personal och volontärer runt de som vill åka med.

Och projektet är sannerligen uppskattat bland de boende.

– Det var alla tiders! Det var dåligt väder just i dag, men det där var absolut roligt och väldigt praktiskt också, säger 85-årige Arne Andersson till Expressen, som också uppmärksammat projektet.

Med sig på cykelturen hade han Karin Vestin, 88. Och Arne uppskattade verkligen sitt sällskap.

– Vi har samma intressen, så det var toppen! Båda spelar dragspel till exempel.

I spelaren nedan kan du se mer om projektet:

 Publicerad av Newsner familj, gilla gärna