Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Kolla in när 99-årige Gunnar kliver in på gymmet och visar att ålder bara är en siffra

Krutgubbar och krutgummor som åker Vasaloppet, springer maraton och och är pigga som bara den gör mig hur glad som helst. De inspirerar en verkligen att tro på det gamla talessättet; ålder är bara en siffra. 99-årige Gunnar Jacobson från Göteborg är en av dessa inspirerande krutgubbar. 

Han kör än i dag, vid 99 års ålder, tre pass i veckan hos Göteborgs Atletklub. 

– Jag är intresserad av att röra på mig. Målsättningen är att hålla kroppen i form, säger Gunnar till GT.

Gunnar har sedan han var 15 år gammal tränat regelbundet. Det är genom dans och styrketräning som han byggde sin kropp. Två saker han fortfarande älskar att göra. När det gäller dans är det framför alllt bugg och foxtrot som gäller.

– Jag är intresserad av att röra på mig, säger Gunnar.

På gymmet har Gunnar också hittat en träningskompis i 60-årige Lennart Larsson. Han är närmast chockad över hur stark Gunnar är. Framför allt med tanke på hans ålder.

– Han är helt enorm, urstark och ett fenomen. Han är kändisen här på gymmet. Han gav mig ett tips första gången jag träffade honom. Då sa han de berömda orden; du ska aldrig sluta träna. Och det går jag efter också nu, jag tänker fortsätta träna så länge jag kan, säger Lennart till SVT.

Nu är Gunnar inte längre bara känd på gymmet – utan i hela Sverige. Tusentals svenskar har gett denna krutgubbe upp på sociala medier och det är ju omöjligt att inte göra detsamma.

Du är en inspirationskälla för oss alla, Gunnar!

[TV] – Jag är intresserad av att röra på mig. Målsättningen är att hålla kroppen i form!, säger Gunnar. #svtnyheter

Publicerat av SVT Nyheter den 6 september 2016

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna