Kungafamiljen slår sig ned i skogen – då får vi höra känsliga samtalet om Diana

När det brittiska kungahuset vill tala ut och har någonting att säga – då lyssnar resten av världen. 

Prins William och hans fru Kate Middleton, hertiginna av Cambridge är ett av världens mest kända par. 

Men kungafamiljen är inte bara kända – de vet också hur de ska hantera sitt kändisskap för att göra världen lite bättre. Kate Middleton gör exempelvis välgörenhetsarbete för en organisation som arbetar förebyggande mot missbruk. Prins William jobbar med barn som har förlorat någon närstående, och hans bror, prins Harry, arbetar för att hjälpa hemlösa veteraner som tjänstgjort i armén. 

Bland annat. 

Nu har kungliga trion insett att de har en gemensam fiende att kämpa mot – psykisk ohälsa. 

Därför har de nu spelat in en film där de sitter runt ett parkbord och belyser denna viktiga fråga. Både missbruksproblem, hemlöshet och förlust av en närstående kan ofta kopplas till psykisk ohälsa, liksom sjukdomstillstånd som depression, posttraumatiskt stressyndrom, bipolär sjukdom och ångest. De bedriver nu sin gemensamma verksamhet i organisationen Heads Together

Efter prinsessan Dianas bortgång 31 augusti 1997 har prins Harry varit öppen i pressen om sina egna erfarenheter av depressioner. Hans och brodern Williams mor dog i en bilolycka vid Pont de L’Alma-tunneln i centrala Paris. Hela världen sörjde den unga prinsessans bortgång. 

Nyligen samlades prinsarna och Kate Middleton för att prata om detta – och prinsarnas känslosamma och öppenhjärtiga samtal om mamma Diana efter ungefär 4:40. Där säger de att de aldrig riktigt pratat igenom sin mors tragiska död.

Jag tycker det är så viktigt att de delar med sig av sina egna erfarenheter och hjälper till i kampen mot psykisk ohälsa och uppmärksammar frågan! Dela om du håller med. 

Publicerad av Newsner familj