Kungens klockrena skämt på namnkonseljen som alla missade.

Tisdagen den 19:e april 2016 fick den svenska kungafamiljen ett tillskott. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia blev då föräldrar till en liten pojke på 49 centimeter och 3595 gram. Efter att sedvanligt ha skjutit salut under onsdagen så var det på torsdagsförmiddagen dags för konselj på slottet. Där avslöjade Kung Carl XVI Gustaf att prinsen får namnet Alexander Erik Hubertus Bertil och blir hertig av Södermanland – och kungen passade även på att bjuda på ett skämt.

Det är stor bebisyra i den svenska kungafamiljen. Den 2 mars 2016 blev kronprinsessan Victoria och prins Daniel föräldrar till prins Oscar – och nu, en och en halv månad senare, var det alltså dags för prins Oscar att få en liten kusin.

Är det storken som har varit framme, måntro? Ja, i alla fall om man ska tro Kung Carl XVI Gustaf som skojade friskt på konseljen.

– Det är väldigt roligt att storken har varit väldigt aktiv för familjen Bernadotte det här året, eller den här våren, sa kungen enligt Expressen.

Kungen konstaterade även att alla mådde bra och var glada efter födseln.

– Sonen, som är en välskapt ung liten pojke, har jag besökt för två dagar sedan och jag besökte honom i går. De är välmåendes, både moder, son liksom fader, sa kungen enligt Expressen.

Bildkälla utvald bild: Henrik Garlöv, Kungahuset.se samt Kungahuset.se

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.