Kvinna skrev kontaktannons åt sin make – då hon visste att cancern skulle ta hennes liv

Om du älskar någon så vill du att personen ska vara lycklig, oavsett om det ibland innebär jobbiga beslut. 

Amy Krouse Rosenthal visste att hon skulle dö i cancer, och tanken på att lämna sin make och stora kärlek Jason gjorde ont, därför valde hon att skriva en kontaktannons åt honom, det är vad jag kallar äkta kärlek.

”Du kanske vill gifta dig med min man?”, är en mening som skulle få många att reagera, och det gjorde den också när den publicerades som kontaktannons i New York Times. För författaren Amy Krouse Rosenthal var det inget lätt beslut att skriva en kontaktannons åt sin make, men hon älskade honom så mycket att hon unnade honom att gå vidare, när hon inte kunde det. 

Den 5 september 2015 fick Amy veta att hon hade dödlig cancer i äggstockarna, och att hennes liv inte skulle fortsätta. 

Facebook/Amy Krouse Rosenthal

Amy inleder annonsen i New York Times med att berätta om hur hon träffat Jason, och fortsätter med att beskriva saker hon älskar hos honom.

”Jag har aldrig haft Tinder, Bumble eller eHarmony, men jag kommer att skapa en profil till Jason där, baserat på mina erfarenheter av att bott i samma hus som honom i, ungefär, 9 490 dagar.

Först, det grundläggande: Han är 178 cm, väger 72 kg, och har gråsprängt hår och nötbruna ögon.”

Youtube/24hToday

Hon fortsätter:

”Jag vill ha mer tid med Jason. Jag vill ha mer tid med mina barn. Jag vill ha mer tid till att dricka drinkar på Green Mill Jazz Club på torsdagskvällar. Men det kommer inte hända. Jag har troligtvis bara några dagar kvar som en människa på den här planeten. Så varför gör jag detta?” 

Avslutningsvis svarar Amy på sin egen fråga om varför hon gör detta, där svaret är att hon unnar honom en ny kärlekshistoria. 

Detta var otroligt berörade att läsa. Amy visste att hon inte skulle leva längre och ville göra allt för att hennes man skulle få en chans till ett fortsatt bra liv, det kallar jag osjälviskt och att älska någon på riktigt. Dela gärna för att visa andra hur stark kärlek kan vara.