Kvinnan får hjälp av främling på gatan – 3 år senare chockas hon när han avslöjar sin identitet

Att tro på karma brukar vara en rejäl vattendelare när det kommer på tal. Men efter att ha läst den här berättelsen kan jag inte annat än ställa mig på den sidan som tror på det.

En dag fick Chris syn på en kvinna som gick ensam på vägen och beslutade sig för att erbjuda henne skjuts.

Men tre år senare i hans eget hem skulle deras vägar mötas på nytt – ett möte som skulle göra honom stum när hon berättade sin historia.

Det var en vanlig söndag för tre år sedan som Chris Wright var på väg till kyrkan med sin fru och barn i Georgia, USA. På vägen dit passerade de en kvinna som kom gåendes med en bensindunk, men bensinstationen låg en bra bit från platsen hon befann sig på.

Chris bestämde sig för att lämna av sin familj vid kyrkan, tog bilen tillbaka och plockade upp kvinnan med bilen så hon slapp gå.

Bildkälla: Facebook/Carmen Wright

Han frågade om hon behövde hjälp och kvinnan berättade att hon hade det tufft ekonomiskt. Chris tvekade inte, betalade för hennes bensin och körde tillbaka henne till sin bil så hon kunde ta sig därifrån. De sa farväl – och Chris åkte tillbaka till kyrkan igen.

Tre år senare skulle Chris befinna sig på ett sjukhus i Georgia, då hans mamma Judy hade tvingats läggas in på grund av sin Parkinsons. Hon kunde lämna sjukhuset, och Chris tillsammans med resten av familjen bestämde att hon skulle få vård hemifrån i stället.

Bildkälla: Youtube/HumanKind

Redan under hennes första dag hemma ringde Judy till Chris. Hon berättade om en speciell sjuksköterska som kom till huset även fast det inte var hennes pass och tog hand om Judy på allra bästa sätt.

– Min pappa ringde mig efter kvinnan hade lämnat huset och berättade att  vi verkligen behövde anställa henne, att det var någonting speciellt med henne och att mamma älskade att ha henne i närheten, berättar Chris för ABC News.

Bildkälla: Youtube/HumanKind

De ringde kvinnan och satte upp en tid de kunde träffas i Judys hus. Och när Chris och kvinnan, vid namn TunDe Hector, sågs öga mot öga fick han höra en historia han kände igen.

TunDe berättade om en händelse tre år tidigare när en okänd man hade hjälpt henne att betala för bensin och skjutsat henne tillbaka till sin bil.

Chris förstod direkt vad som hände och utbrast: ”TunDe, det var jag”.

Bildkälla: Youtube/HumanKind

När TunDe förstod vem det var som stod framför henne kunde varken hon eller Chris hålla tårarna borta. TunDe fortsatte sköta om Judy tills hon sorgligt nog avled i juli tidigare i år. Men det Chris och hans familj hade förberett för henne var någonting utöver det vanliga.

TunDe hade ofta pratar om att hon ville utbilda sig till sjuksköterska på universitetet – och i stället för att ge henne blommor som tack för all hjälp startade de en insamling på internet. Målet var att samla ihop 8000 kronor till henne – men bara efter en vecka hade familjen fått ihop över 50 000 kronor.

Bildkälla: Youtube/HumanKind

En dag överlämnade de presenten till TunDe – och det fantastiska och känslosamma ögonblicket när hon inser vad det står på pappret fångades på film.

Sedan dess har familjen och hundratals främlingar från hela landet donerat pengar till TunDes utbildning – och över 150 000 kronor har samlats in.

Bildkälla: Youtube/HumanKind

I spelaren nedan kan du själv se det fina ögonblicket när TunDe får ta emot presenten från Wright-familjen – och jag kan inte annat än fälla en tår av lycka för att hennes dröm äntligen ska få gå i uppfyllelse.

Det här var en otroligt vacker historia. Tyckte du också om den här berättelsen var fin får du gärna överväga att dela den vidare.