Kvinnans revansch på den otrogna mannen är helt enkelt lysande.

Det här är en variant på en vandringssägen som cirkulerat sedan åtminstone 80-talet. Den handlar om en kvinna som träffar en pilot och genast faller för hans charmiga sätt. Men det visar sig att han är lite väl charmig och då inte bara mot henne utan mot en hel rad kvinnor. När hon inser vad som pågår kommer hon dock på ett alldeles perfekt sätt att hämnas på medan han är ute på en av sina långa flygningar. Jag tycker i alla fall att det här var riktigt fyndigt!

Lena hade under det senaste halvåret börjat träffa en man vid namn Charles som arbetade som pilot. Redan på deras första träff hade hon fallit för hans otroliga charm och världsvana sätt. Han var rolig, snäll och betedde sig som en riktig gentleman.

Efter ett tag sågs de allt mer och snart fick hon även nycklarna till hans lägenhet. Medan han var ute och flög över världen brukade Lena titta in i lägenheten och se till så att alla växter och blommor fick tillräckligt med vatten och det var under ett av dessa besök hon gjorde en plågsam upptäckt.

Medan hon höll på och vattnade en orkidé på skrivbordet råkade hon plötsligt komma åt datamusen, något som satte igång datorn. Framför hennes ögon dök nu Charles mailkonto upp. Och det var alldeles översvämmat av mail från olika kvinnor. Hon kunde inte hålla sig utan klickade upp det ena mailet efter det andra. Det visade sig att Charles inte bara varit en charmknutte mot henne, han hade tydligen kvinnor över hela världen som han träffade i samband med sina flygningar till olika städer.

Lena blev chockad av det hon såg och självklart blev hon även ledsen. Hon gillade verkligen Charles och hade börjat ställa in sig på att leva tillsammans med honom resten av livet. Men snabbt förvandlades hennes sorg till ilska. Vem trodde han att han var egentligen som behandlade kvinnor på det här sättet? Det här skulle han inte komma undan med ostraffat. Lena bestämde sig för att lära honom en läxa.

Efter att ha funderat en stund kom hon på ett perfekt sätt att hämnas. Allt golv i Charles lägenhet var nämligen täckt av heltäckningsmattor så Lena bestämde sig för att förvandla golvet lite grann. Hon åkte iväg till en trädgårdsbutik och köpte så mycket gräsfrön hon kunde bära med sig. Sedan for hon tillbaka till lägenheten och ägnade hela eftermiddagen åt att omsorgsfullt sprida ut gräsfröna över hela lägenheten.

När det var klart såg hon till att vattna golvet rejält och drog sedan upp värmen i lägenheten på max. Hon skickade även ett e-mejl till alla kvinnor som Charles hade haft kontakt med och berättade vad han höll på med.

Innan hon gick från lägenheten för sista gången skrev hon en lapp och lämnade på köksbordet. Där stod bara:

”En perfekt sysselsättning när man blivit lämnad är att klippa gräset. Ha det fint!”

Jag tycker i alla fall det här var en alleles klockren hämnd. Om du håller med får du gärna klicka på gilla här under.